Özel’den Erdoğan’a: Sevgililer Günü’nde gitti, Sisi ile kucaklaşıyor

Erdoğan için, "Sevgililer Günü’nde gitti, Sisi ile kucaklaşıyor" diyen Özel, “Herkes sevdiğine koşturuyor, Tayyip Bey de bugün Mısır’da Sisi’ye koşturmuş” dedi.

  • ü
  • 14 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Seçim çalışmaları için bulunduğu Ankara Etimesgut’ta halka hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Erdoğan’ın Sevgililer Günü’nde gerçekleştirdiği Mısır seyahatini eleştirdi. Özel, “Herkes sevdiğine koşturuyor, Tayyip Bey de bugün Mısır’a gitmiş, Mısır’da Sisi’ye koşturmuş” ifadesini kullandı.

Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu’nun katıldığı açılışta, “Aday belirleme süreçlerini yaşadık. Adaylarımız belli oldu, başkan adaylarımız belli oldu. Şimdi sıra artık sokağa çıkmakta, meydana çıkmakta, şimdi sıra, halkın gönlünde taht kurmuş olanlara haklarının verilmesini istemekte. Şimdi sıra, hak ettiklerinizi Etimesgut’a getirmekte” dedi.

ERDOĞAN’A SEVGİLİLER GÜNÜ GÖNDERMESİ

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan’ın Mısır ziyareti ilgili konuşan Erdoğan, “Bugün 14 Şubat, bugün Sevgililer Günü. Bugün birbirini seven herkese, eşlere, sevgililere günleri kutlu olsun. Herkes sevdiğine koşturuyor, Tayyip Bey de bugün Mısır’a gitmiş, Mısır’da Sisi’ye koşturmuş. Sevgililer Günü’nü orada kutluyor. Bakın Tayyip Beye, ‘Sisi ile barışacak mısın’ dendiğinde şöyle demişti: ‘Sisi ile beni çok barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum.” dedi.

‘İŞVERENİMİZE, MÜTEAHHİDİMİZE YAZIK’

Erdoğan için, “Sevgililer Günü’nde gitti, Sisi ile kucaklaşıyor” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama bir gerçek var. Biz yıllardır ona ‘Devletlerarası küslük olmaz, Sisi ile görüş’ dedik. ‘Büyükelçiyi çektin hadi, geri yolla’ dedik. ‘Orada çalışanlara yazık, öğrencimize yazık, bu kadar ihracat yapanımıza yazık, işverenimize, müteahhidimize yazık’ dedik. Dinlemedi, şimdi kendi ilişkisi gereği barışıyor ama bunca yıldır bu kadar eziyet çektirdiklerinin de vebali üstünedir. Biz, devletlerarasında küslük olmayacağını, tepki gösterecekse göstermesini, arayı bir an önce düzeltmesini söylediğimizde bize, ‘Hain, darbeci, darbeci sever’ diyordu. Bugün darbeyi yapan ile sarılmış, poz veriyor. Bugüne kadar söylediklerinin her birisini inkar edip, doğru yola gelmiştir ancak Sevgililer Günü’nde sarılmak da beyefendiye yakışır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com