Özel’den bildiri cevabı: Bundan sonra size meşruiyet kazandırmayacağız

CHP lideri Özgür Özel, CHP'nin bundan sonra ezbere muhalefet yapmayacağını belirterek, "Bundan sonra CHP’den ezbere muhalefet bekleyenler hiç beklemesinler. Biz bu ülkede haklıyı, mazlumu, mağduru, şehit ailesinin hakkını savunmaya devam edeceğiz."dedi.

  • ü
  • 24 Aralık 2023
  • ü
  • Politika

CHP lideri Özgür Özel, terörle mücadelede yapılan hataları sorgulayacaklarını söyledi.

Manisa’da iktidarın bildirisine imza atmamalarına yönelik eleştirilere cevap verdi. Bundan sonra CHP’den ezbere muhalefet beklenmemesini isteyen Özel, “Biz bildiriye imza atıyoruz, onlar bayrağı asıyorlar, Erdoğan propaganda yapıyor! Bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmamak için itiraz ediyoruz. Sorulara cevap versinler, üzerimize düşeni yapalım. Ancak ezber bir anlayışla ‘anamuhalefet partisi biz ne yaparsak yapalım bizimle birlikte imza atar!’ Atmayız. Bundan sonra CHP’den ezbere muhalefet bekleyenler hiç beklemesinler.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamaları şu şekilde:

20 yıldır AKP’nin bu ülkeye yaşattığı bir şey var; geldiklerinde yılda 3 şehit veriliyordu. Şimdi iki günde 12 şehit var. Yoksul evlere, badanasız boyasız evlere koca koca bayraklar asıyor sonra da Meclis’te bildiri yayınlıyoruz. Sonra Cumhurbaşkanı şehit tabutunun üzerine elini koyuyor ve eline aldığı mikrofonla siyaset yapıyor ve sonra bir daha şehit gelene kadar konu kapanıyor. Biz artık burada yokuz!

‘ŞEHİT GELMEYECEKSE 5 BİN BİLDİRİYİ İMZALARIM’

Şehit haberleri peşi sıra gelince Milli Savunma Bakanı gelsin ve Meclis’i bilgilendirsin dedik. Atılacak adımları konuşalım dedik. Yanıt; siz bildiriye imza atın! Öyle yağma yok… Bildiri imzalamakla şehit gelmeyecekse günde 5 bin bildiriye imza atayım.

Biz bildiriye imza atıyoruz, onlar bayrağı asıyorlar, Erdoğan propaganda yapıyor! Bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmamak için itiraz ediyoruz.

Bugün saat 11’de bekledik, Meclis açıldı. Meclis’te bakan vardı, Mehmet Şimşek. Soruldu, ‘Hükümet bilgilendirilecek mi’ denildi. ‘Hayır’ dedi. Şimdi bambaşka şeyler konuşuluyor Meclis’te…

İKTİDARA PENÇE-KİLİT OPERASYONU SORULARI

Soruyoruz; 20 aydır Pençe-Kilit operasyonu sürüyor, hedefe ulaşıldı mı? Ulaşıldı ise neden hala oradayız, ulaşılmadıysa neden ulaşılamadı?

Soruyoruz; Pençe Kilit operasyon bölgesinde kaç Mehmetçik var?

Soruyoruz; Pençe-Kilit operasyon bölgesinde ilan edilenler dışında şehitlerimiz var mı?

Soruyoruz; PKK’nın elinde esir alınan asker ya da şehidimiz var mı?

‘ASKERE YEMEK ULAŞMADIĞI OLUYOR MU?’

Bu soruların cevaplanmasını istiyoruz. Yeni şehitler gelmemesi için bundan sonrası için askeri alanda yapılan tartışmaları sormak istiyoruz. Lojistik dezavantaşlar olduğu söyleniyor. Zaman zaman askere yemek bile ulaştırılamadığı iddiaları var.

Bu sorulara cevap verilmesini istemek suç değil, hata değil. Hakkımızdır, görevimizdir.

Bundan sonra hataları yapan, soruları cevaplamayan bir iktidarla aynı A4 kağıdının üzerinde buluşup da ona meşruiyet kazandırmayacağız.

Sorulara cevap versinler, üzerimize düşeni yapalım. Ancak ezber bir anlayışla anamuhalefet partisi biz ne yaparsak yapalım bizimle birlikte imza atar! Atmayız. Yayınladığımız metinde açıkça terörü lanetliyoruz.

OKTAY VURAL VE ÖMER ÇELİK’E CEVAP

Bir siyasi parti temsilcisi demiş ki, “Bu metinde ne vardı da imza atmadınız?” Ne vardı da siz imza attınız? Bir öncekinden ne fark vardı? O bildiriye imza atmak yerine çok daha etkili muhalefet yapmak yerine neden iktidarın arkasında hizalanıyorsunuz?

‘CHP’DEN EZBERE MUHALEFET BEKLEYENLER HİÇ BEKLEMESİN’

Bundan sonra CHP’den ezbere muhalefet bekleyenler hiç beklemesinler. Biz bu ülkede haklıyı, mazlumu, mağduru, şehit ailesinin hakkını savunmaya devam edeceğiz.
Ömer Çelik, çok kolay siyasete alışmış. Bugün ezberi bozulduğu için ne diyeceğini şaşırmış. Ömer bey; bir sizin imzaladığınız bildiriye bak; bir de bizim imzaladığımız bildiriye bak… Senin şaşırdığın muhalefet olarak kolayca arkana dizilmemiş olmamız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com