Özel’den Bahçeli’ye: El yükseltiyorum, Kürtlere bir devlet teklif ediyorum

Özgür Özel, Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan çıkışı'na yanıt verdi: Devlet Bey el yükseltiyorum. Ben de Kürtler'e devlet teklif ediyorum. Tam olarak kendilerini devlete ait hissetmeyen Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi olmayı teklif ediyorum. Biz kurucu parti olarak buradayız, her şeyi hep birlikte yapmayı teklif ediyoruz.

  • ü
  • 22 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili sözlerini değerlendiren Özel, “Devlet Bey el yükseltiyorum. Ben de Kürtler’e devlet teklif ediyorum” diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tam olarak kendilerini devlete ait hissetmeyen Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi olmayı teklif ediyorum. Kendini öteki hissetmediği tüm demokratik siyaset kanallarının açık tutulduğu, üniversitelerde öğrencilerin haklarının yenmediği, demokratik hakların dünya standartlarında olduğu bir ülke yapalım, Kürtleri Türkiye Cumhuriyetinin sahibi yapalım. Biz kurucu parti olarak buradayız, her şeyi hep birlikte yapmayı teklif ediyoruz. Hodri meydan.”

Özel, şöyle devam etti:

“Kapalı kapılar ardında bir takım müzakereler yürütülüyor. Sözler alınıp veriliyor. TBMM’nin yetkisinde olan bir af, Bahçeli’nin kendi ifadesiyle, kendi iradesiyle tecrit kaldırılsın, Abdullah Öcalan kürsüye gelsin, örgüte silah bırakma çağrısı yapsın bütün sorunlar bitmiştir diyen bir dille karşı karşıyayız.

Türkiye’de bir daha şehit gelmeyecek, kan akmayacaksa, anaların gözyaşları duracaksa bunun için söylenen her söz ve söyleyen her aktör önemlidir. Bu ülkede terörün bitmesine biz tam destek vereceğiz. Ancak bunu yapan kişiye, sanki o söyleyince olacakmış gibi olmayan bir güç atfeden kişiye söylüyorum:

‘DEVLET BEY ZATEN ÇOK SIK DÖNER’

Geçmişte biz o partiyle sizin gibi ilişki kurduk diye ne sahte videolarınız ne etmediğiniz hakaret kaldı. CHP’lilerin gerçek anlamda milliyetçiliğinin zekatı yoktur sizde. Şimdi Devlet Bey’in geldiği noktayı, geçmişte onun duygularıyla oynayıp aslında yoksulluğuna rağmen ‘CHP gelirse ülkeyi bölecekler’ diyen vatandaşlara soruyorum. Bahçeli’nin geçmişte söylediği bütün lafların ne kadar boş ve haksız olduğunu gördünüz, bunu hepinizin vicdanına havale ediyorum.

Bu lafı söyleyen Devlet Bey zaten çok sık döner. Devlet Bey’in bugünkü açıklaması geçmişteki bir hatanın tekrarıdır ve Meclis’i dışlamaktadır.

‘NE YAPILACAKSA ŞEFFAFLIKLA YAPILACAK’

Ne yapılacaksa TBMM’de, şeffaflıkla yapılacak. Tutulamayacak bir söz verilmeyecek. O günlerde bizi reddettiler. Bu işlerde tam bir toplumsal mutabakat olmadan sonuç olmayacak ve daha çok üzüleceğiz. Bizi dinlemediler o zaman süreci tek başına Ak Parti götürdü ve yeniden felaket yaşadık. Dünya kadar askerimiz öldü.

Şimdi Devlet Bey, biz ona kürsü verelim Meclis’e hitap etsin bütün meseleler bitsin diyor. Bu iş Meclis’e bir aktör çağırmakla bitmez.

‘SAĞLIKTA ÖZELLEŞTİRMENİN SONUCUDUR’

Gündeminde 12 bebeğin ölümüne yol açan ‘yenidoğan çetesi’ de olan Özgür Özel, sağlık alanındaki özelleştirmelere dikkat çekti.

Devletin herkese eşit sağlık hizmeti vermesi gerekirken bu alanın sermayeye açıldığını belirten Özgür Özel, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu eleştirdi. Özel, Memişoğlu’nu istifaya davet etti:

“Meselenin şu ana kadarki kısmı gösteriyor ki maalesef yine haklı çıktık. Sağlığı piyasalaştırmayın, özel hastanelere bu kadar alan açmayın, devleti bu alandan çekip bu alanı sermayeye açmayın derken, ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı. Öyle bir noktadayız ki son 3 sağlık bakanının 2’sinin özel hastanesi var zaten. Bir tanesi de bu olaylar yaşanırken il sağlık müdürü o da şimdiki bakan.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Asgari ücret de gündeminde olan Özgür Özel, AKP döneminde verilen ilk asgari ücretle 7, bugün verilen asgari ücretle ise 3.5 çeyrek altın alınabildiğini söyledi. Özel, 30 bin TL’nin altındaki asgari ücretin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com