Özel, ‘tasfiye yok’ dedi: 31 Mart’ta kazanacak ittifakın adı Türkiye ittifakıdır

CHP lideri Özel, partisinde Alevilere ve Kürtlere yönelik bir tasfiye girişiminin olmadığını söyledi, yerel seçimleri işaret etti: “31 Mart’taki kazanacak ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Hep birlikte başaracağız.”

  • ü
  • 29 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir programındaki konuşmasından bir bölümü sosyal medya hesabından paylaşarak “31 Mart’taki kazanacak ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Hep birlikte başaracağız” dedi.

CHP lideri Özel, yayınladığı videoda şu ifadelere yer verdi:

“Recep Tayyip Erdoğan; CHP’nin halkçı, çalmayan çırpmayan, israf etmeyen, kaynakları yandaşlara değil vatandaşlara dağıtan, şeffaf ve çalışkan belediyeciliğinin karşısında o anlayışla rekabet etmek yerine geçmişte ittifak yaptıklarımızı karşımıza koyarak, geçmişte partimizde olanların bile karşımızda adaylaşmasını sağlayarak, onlara çok farklı imkanlar kurarak Türkiye’nin üzerine yeni bir oyun kurmaktadır.

İTTİFAKIN ADI TÜRKİYE İTTİFAKIDIR

Bizim yolumuz CHP’yi ve Cumhuriyete, Atatürk’ün baba evine kurulan her türlü tuzak ve kumpasa karşı Türkiye ittifakını kurmaktır. Buna inanıyoruz. 31 Mart’taki kazanacak ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Biz yönettiğimiz şehirleri iyi yönetiyoruz.”

PARTİDE TASFİYE VAR MI?

Öte yandan CHP lideri Özel, Sözcü’den İsmail Saymaz’a verdiği söyleşide parti içi sorunlara da değindi. Özel, istifa eden Battal İlgezdi’nin, “CHP’nin kurultayında Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin tasfiye edildiği, partide Kürtlere ve Alevilere kıyım yapıldığı” yönündeki soruya verdiği yanıtta şunları söyledi:

“Battal Başkan, uzun süredir yaptığı göreve aday gösterilmemesinin verdiği üzüntüyle – ki bunu anlıyorum – meseleyi nesnel ve tarafsız değil, öznel bir yerden değerlendirmiş. 900 aday açıkladık. Çok sayıda Alevi aday gösterdik. Alevi adaylara bakması lazım. Hangi Kürt’ün tasfiye edildiğini görmüş? Böyle bir şey yok. Aksine kaygı ve endişeye sebebiyet vermeyecek listeler var. Ne Alevinin ne Kürt’ün tasfiye olduğu yok. Kendisi “Ben aday gösterilmedim” deyip bunun üzerinden değerlendirme yapmış. Birkaç gün sonra o değerlendirmelerden pişmanlık duyacağını düşünüyorum. Üzüntüsüne veriyoruz. Sonuçta değişim olması lazım.”

HER TARAFTA KARADENİZ LOBİSİ Mİ VAR?

İlgezdi’nin “Her tarafta Karadeniz lobisi ve Trabzonlu var.” sorusuna ise Özel, “Yok. Geçen seferden farklı olarak nerde çok Trabzonlu olmuş?” ifadeleriyle yanıtlanı.

Özel, “Muharrem İnce de “Ümit Özdağ’a üç bakanlık ve MİT’i verdiniz. DEVA’ya 15 milletvekili verdiniz. Bana bir ilçe vermediniz” diyor.” şeklindeki soruya verdiği yanıtta ise, “İnce, “Başka dünyaların insanıyız” diyor. Bir tane ilçe verince aynı dünyanın insanı mı oluyormuşuz? O yüzden açıklama yapmayayım.” dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ ADAY OLUR MU?

Başak Demirtaş’ın muhtemel aday adaylığı hakkındaki ise Özel, “Tüm adaylıklar gibi o da demokratik bir hakkın kullanılmasına yönelik yaklaşımdır. Bir yorumum yok.” değerlendirmesini yaptı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com