Özel: Can Atalay bir önce tahliye edilmelidir

CHP lideri Özgür Özel, Can Atalay'ın AYM'nin hak ihlali kararı sonrasında bir an önce tahliye edilmesinin Anayasa'nın gereği olduğunu belirtti.

  • ü
  • 21 Aralık 2023
  • ü
  • Politika

CHP lideri Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili verdiği ikinci hak ihlali kararı sonrasında bir an önce tahliye edilmesinin Anayasa’nın gereği olduğunu söyledi.

Özel, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez hak ihlali kararı verdiği seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bir an önce tahliye edilmesi Anayasa’nın gereğidir. Bu karara direnmek, anayasal hukuk düzenini yok saymaktır. Biz, adaleti ve hukuku savunmaya devam edeceğiz.”dedi.

‘HUKUKLA İNATLAŞMA OLMAZ’

DEVA Partisi Gene Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, AYM’nin kararıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yargının siyasallaşması karşısında kısmen de olsa duran Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı ümit ediyorum ki artık uygulanır. Anayasa’nın açık hükümlerinin yok sayılması, hukukun bilerek ve istenerek ayaklar altına alınması kimseye bir fayda vermez. Hukukta inatlaşma olmaz. Kurumların birbiri ile çatışması, siyasetin yargıya egemen olması kabul edilemez.

Temel insan haklarının uygulanmasının bile artık imkânsız olduğu dönemlerden geçen ülkemizde Anaysa Mahkemesi’nin kararlarına uyulmaması ve ısrarla hukukun ve adaletin reddedilmesi sadece hakları ihlal edilip hapiste tutulmaya çalışılan Can Atalay ya da diğerlerinin değil, aslında tüm Türkiye’nin hukuksuzluğa ve yoksulluğa mahkum edilmesi anlamına geliyor.

Anayasa Mahkemesi Başkanına “terör örgütü” iması yapabilecek kadar gerçeklikten bağlarını koparmış bir anlayışın ülkeye yön verdiği bir dönemde bu kararın uygulanıp uygulanmaması endişesi bile hukuk devletinden ne kadar uzaklaştığımızı göstermektedir.

Anlamıyorlar ki ısrar ettikleri şey sadece herhangi birinin hukuksuzca hapiste tutulması değil, Türkiye’nin daha fazla adaletsizliğe, kuralsızlığa, başıbozukluğa ve nihayet her geçen gün daha fazla yoksulluğa mahkum edilmesidir!”

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com