Murat Kurum’un intikamı: Seçimi kaybetti, camilerde çay ikramını da kesti

31 Mart yerel seçimlerini kaybeden AKP'li adaylar peş peşe seçmenleri cezalandırıyor. AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum teravihe gelenlere ikram ettiği çay ikramını kesti.

  • ü
  • 04 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

Yazar Fatma Barbarosoğlu, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) adayı Murat Kurum’un ve ekibinin kendisine oy vermeyen seçmenleri cezalandırdığını yönünde bir paylaşım yaptı. Barbarosoğlu, Kurum’un seçimden önce Maltepe Cami’nin kapısında teravih namazına gelenler için çay ikram ettiğini ancak seçimden sonra ekibin ikramlarına devam etmediğini söyledi.

Fatma Barbarosoğlu paylaşımında ‘Teravih namazına gelen müminler için Maltepe Cami’nin kapısında Murat Kurum’un ekibi çay, Esin Köymen’in ekibi kahve ikram etti seçime kadar. Bugün sadece Esin Köymen’in ekibi vardı: “Esin Başkan’ın selamı var” diyerek lokum ve çay ikram ettiler. Murat Kurum ve ekibi de Ramazan bitene kadar ikramına devam etmeliydi. Doğru olan buydu.” ifadelerini kullandı.

AKP’DEN SEÇMENE PEŞ PEŞE CEZALAR

AKP’nin 31 Mart’ta seçimi kaybeden belediye başkanları peş peşe vatandaşları cezalandırmaya başladı. AKP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçim döneminde öğretmen ve sağlık çalışanlarına toplu taşıma ücretlerinde yüzde 40’a varan indirim yaptı; öğrencilere ise sınav dönemlerinde ücretsiz ulaşım sözü verdi.

Yılmaz, yeniden seçilemeyince indirimleri iptal etti. Toplu taşıma şoförü Gökhan Köse “Normal olan öğrenci indirimleri devam ediyor ama seçim vaadi olarak verilen memur kartları var. Öğretmen ve sağlıkçılardan tam ücret kesiliyor. Normalde 10 TL kesiliyordu” dedi.

CHP’Lİ BAŞKAN ‘DEVAM’ DEDİ

Bu arada oyların yüzde 50’sinden fazlasını alan şehrin yeni belediye başkanı CHP’li Ahmet Akın, mazbatasını aldığı törende indirimin devam edeceğinin sinyalini verdi.

X hesabında paylaşım yapan Gaziantep Şahinbey Belediye Meclisi CHP Üyesi Hasan Şencan da “Şehitkamil Belediyesi AKP’den CHP’ye geçince çöpler toplanmamaya başlandı. Bunların derdi hiçbir zaman halk olmadı. Tek dertleri vardı o da koltuk. Bu rezilliğe iyi bak Gaziantep” iddiasında bulundu.

İFTAR ÇADIRI BOŞ KALDI

Öte yandan, İstanbul Sancaktepe’de ise, koltuktan inen AKP’li Şeyma Döğücü’nün iftar çadırlarını kapattığı öne sürülmüştü. Açıklama yapan Döğücü, iki günlük idari tatil nedeniyle iftar çadırlarında yemek dağıtımına ara verildiğini söyledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com