Murat Kurum mal varlığını açıkladı: Evet, bir şeyler daha olması gerekiyor

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kurum, "Mal varlığımızı açıklamada herhangi bir sorunumuz yok" diyerek, "Evet, bir şeyler daha olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

  • ü
  • 27 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, konuk olduğu canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Kurum, yayın sırasında kendisine yöneltilen  “Mansur Yavaş mal varlığını açıkladı. Siz de açıklayacak mısınız?” sorusuna “Biz düzenli olarak hem bakanlık sürecinde hem de milletvekilliği sürecinde bildirmek zorundasınız. Mal varlığımızı açıklamada herhangi bir sorunumuz yok” yanıtını verdi.

‘HEPSİ BU KADAR MI?’

Konuşmasına devam eden Kurum, “Bizim Ankara’da evimiz var. İstanbul’da evimiz var. 1 tane arabamız var. Biraz da borcumuz var. Mal varlığımız bu. Biraz borcumuz var. Ev aldığımız için o eve olan borcumuz var. 2 yıl daha borç ödeyeceğiz. Ankara’da Ümitköy’de evimiz var. İstanbul’da Kağıthane’de ev var. Yalımız yok.” ifadelerini kullandı.

Kurum’un saydığı varlıklara, program moderatörü gazeteci Mehmet Akif Ersoy, “Hepsi bu kadar mı?” yanıtını verirken, Kurum ““Evet, bir şeyler daha olması gerekiyor?” şeklinde gülerek karşılık verdi.

‘BENİ DAVET EDİN DESE EDİLİRDİ’

Kurum, rakibi mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşanan davet krizine ilişkin olarak “Arasa beni davet edin, dese edilirdi zaten. Ayasofya’ya da çağırmıştık gelmedi” dedi. Kurum, “Bugün koltuğu boştu, gelmedi. Yeri de ayrılmıştı” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu’nun ‘hayali davetler’ uydurduğunu öne süren Kurum, daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Ben Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com