Murat Kurum, Erdoğan’ın izinde: 31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, Gazze'ye yapacakları yardımlar için halkın 'gerçek belediyecilikten yana tavrını koyması gerektiğini' savundu. Kurum'un sözleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekrem İmamoğlu ile Mısır lideri Sisi'yi karşılaştırdığı konuşmayı hatırlattı.

  • ü
  • 02 Mart 2024
  • ü
  • Politika

AKP-MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Murat Kurum, Gazze’de İsraiL’in saldırıları nedeniyle yaşanan trajediyi seçime alet etti. Gazze’ye yapacakları yardımlar için 31 Mart’ı işaret eden Kurum, 31 Mart’ta kendilerinin kazanması halinde ‘Gazze’deki mazlumların sevineceğini’ savundu. yaşanan seçimler öncesinde Gazze’ye yapacakları yardımlara dikkat çekti.

Kurum, yaptığı açıklamada, “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek. Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz, Gazzeli yavrularımız sevinecek. Gazze’nin özgürlüğü için İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır” ifadelerini kullandı.

TEPKİ ÇEKTİ

Kurum’un ifadeleri büyük tepki çekti. Karar yazarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski basın danışmanı Akif Beki, “Murat Kurum İstanbul’da seçim kazanırsa Gazze kurtulacakmış, bu seviyede propagandaya kendini layık görenler durmasın, Gazze’yi kurtarsın” derken; gazeteci Timur Soykan ise “Gazze’de katledilen insanları seçim malzemesi yapan bir zihniyet. Yazık” ifadesiyle tepki gösterdi.

ERDOĞAN’IN “SİSİ” SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Murat Kurum’un, Gazze’deki trajediyi seçime malzeme yapması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde kullandığı ifadeleri hatırlattı. Seçimde Sisi ile AKP adayı Binali Yıldırı yarışıyormuş gibi konuşan Erdoğan, “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Erdoğan’ın akıbetini Mursi’nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. İşte onun için çok çalışmamız lazım. Biz bunlardan korkmuyoruz. Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Böyle de yürüyeceğiz” demişti. Erdoğan’ın sözleri büyük tepki çekmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com