MHP’li yetkililerden ‘kadrolaşma’ itirafı: “Fethullahçılardan boşalan kadrolar elimizde, Cumhur İttifakı dağılmaz”

MHP'li yöneticilerin 15 Temmuz'dan sonra, Gülen cemaatinin devlet kadrolarından tasfiye edilmesinde MHP’nin aktif bir rol oynadığını itiraf ettikleri belirtildi.

  • ü
  • 13 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 12 Haziran Çarşamba günü yaptığı, “AK Parti ve CHP ittifak yapsın, Altılı Masa da destek versin” açıklaması “Cumhur İttifakı dağılıyor mu?” sorusunu gündeme getirdi. Bahçeli’nin açıklamaları, MHP içinde farklı değerlendirildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’nın dağılmayacağını işaret ederek, ittifakı “Milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarih bir birliktelik” olarak yorumladı.

CEMAAT KADROLARINI MHP DOLDURMUŞ

Öte yandan, Medyascope’un ulaştığı kaynaklar, ittifakın dağılmasının mümkün olmadığı görüşünde. Parti içerisindeki önemli bir kanat, MHP’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin “çok önemli bir unsuru” olduğunu savunarak, var olan birlikteliğin bozulmayacağına inanıyor.

Bu görüşü dile getirenler, 15 Temmuz’dan sonra, Gülen cemaatinin devlet kadrolarından tasfiye edilmesinde MHP’nin aktif bir rol oynadığını söylüyor. Medyascope’a; bürokraside, Fethullahçılardan boşalan önemli kadroların, MHP’nin eline geçtiğini söyleyen bazı partililer, “Cumhur İttifakı’nın bu nedenle istenilse de dağılamayacağı” görüşünde.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İTTİFAKI NASIL ETKİLER?

Parti içerisinde başka bir kanat ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesi sonrası başlayan “siyasette yumuşama-normalleşme” tartışmalarının rahatsızlık yarattığını dile getiriliyor.

Bu kişiler , Erdoğan’ın aynı gün içinde (11 Haziran) hem CHP’ye iade-i ziyarette bulunması hem de Ankara’da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesini hatırlatıyor. Sinan Ateş davasının 1 Temmuz’da başlayacağını belirten partililer, bu bağlamda yaşanacak gelişmelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğine inanıyor. Partililer, davanın seyriyle ittifakın akıbetinin örtüşebileceğini düşünüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com