MHP lideri Bahçeli’den Kürt sorununa ‘çözüm formülü’: Kız alıp kız vermek

MHP lideri Bahçeli, "Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir. Sırrı kız alıp kız vermekte, yeni bir Türkiye inşa etmektedir." dedi.

  • ü
  • 30 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürt sorunun çözümüne ilişkin önerilerde bulundu. Bahçeli, “Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir. Bunun da sırrı kız alıp kız vermekte, yeni bir Türkiye inşa etmektedir.” dedi.

Bahçeli geçtiğimiz günlerde çok konuşulan mesaj yüklü Ferdi Tayfur şarkısı paylaşımına ilişkin ise, “Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir söz ustası olan sayın Ferdi Tayfur’un şarkısının arka fonda çaldığı ve benim de yürüyüş yaptığım videonun yayınlanmasından hemen sonra zoraki değerlendirmeler yapanlar, polemik üretenler şimdi kulağınızı açıp iyi dinleyiniz.” diyerek şunları söyledi:

“Bir şeyi söylemek istersem muhatabına doğrudan söylerim. Dolambaçlı yollara sapmanın, 40 dereden su taşımanın, sayın Ferdi Tayfur’un seslendirdiği gibi hainsen diyorsam söyleten sensin, işte bu mesaj Türkiye’nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır.”

‘İHANETİ TEBRİK DEFTERİMİZDE YAZMAZ’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu neden tebrik etmediği yönündeki tartışmalar için ise MHP lideri, “104 tane siyasi parti var. Her biri kongresini yapar, her kongreyi tebrik eden, etmeyen olabilir. Bu da onların en tabi hakkıdır. Ben açıkça söylüyorum. Neden tebrik etmediğimi, gerekçesi ne olursa olsun hepinizin huzurunda söylüyorum. İhaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz.”

İMAMOĞLU’NA HAMAS ELEŞTİRİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için, “Hamas’a terör örgütü yaftası vurmasının akılla, izanla, vicdanla, hakikatle bağdaşır bir yanı olmadığını sadece biz mi düşünüyoruz?” diyerek şöyle hedefe koydu: “Siyasetin jetgilleri neredesiniz? Neden 3 maymunu oynuyorsunuz? Yoksa gizli saklı ilişkileriniz deşifre olur diye mi ürküyorsunuz? Toprağını, yurdunu, yuvasını ve insanını savunan Hamas’a terör örgütü demek, Netanyahu’ya vekalet etmek, siyonizmin değirmenine su taşımak, cinayetleri onaylamak demektir. Hamas’a terör örgütü demek, katledilen bebeklere, kafese ve kuşatmaya alınan Gazze’ye sırt dönmek demektir. Ne utanç verici bir durumdur ki İBB Başkanı, küresel emperyalizmin eli ve vicdanı kanlı yüzlerine, ‘Alın beni tepe tepe kullanın’ mesajı vermiş, her emrinize amadeyim çağrısı yapmıştır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com