Bahçeli’den ‘İnci Taneleri’: Dilber karakteri komplo emaresi

Bahçeli, "Alper Gezeravcı kardeşimizin uzaya gittiği şu dönemde bir dizi vasıtasıyla Dilber karakterinin servis edilmesi bir komplo emaresi taşımaktadır" dedi.

  • ü
  • 04 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli; son zamanlarda gündemden düşmeyen İnci Taneleri dizisini de eleştirdi, ‘Dilber’ karakterinin komplo olduğunu öne sürdü.

Bahçeli, Manisa’da düzenlenen “Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin” temalı açık hava toplantısında yaptığı açıklamada, konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Bir mizah programındaki soytarıların kahraman gazilerimize şerefsizce saldırısı, Alper Gezeravcı kardeşimizin uzaya gittiği şu dönemde bir dizi vasıtasıyla Dilber karakterinin servis edilmesi de bir başka örtülemez çelişki ve zamanlama itibariyle manidar bir komplo emaresi taşımaktadır.”

BAHÇELİ YİNE ANAYASAYI TANIMADI

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını da eleştirerek, şunları söyledi:

“Hüküm almıştır bu hüküm Yargıtay tarafından onanmıştır. Bu kararın onanmasından başka da seçenek kalmamıştır. Anayasa Mahkemesi vesayetçi bir tutumla Anayasaya aykırı şekilde tarihi bir hatanın faili olarak Atalay’la ilgili hak ihlali kararı vermiş ve tartışmanın fitilini ateşlemiştir. Kriz ve kutuplaşmanın asıl mimarı asıl tahripçisi Türkiye’nin karşısındaki mihrak olan Anayasa Mahkemesi. Nerede bir hain nerede bir suçlu varsa Türkiye’nin varlığına ve egemenlik haklarına kim husumet besliyorsa AYM onların hizasındadır ve onların lehine hak ihlali kararlarını cömertçe açıklamaktadır.” ifadelerini kullandı.

ANAYASAYI BEĞENMEDİ, YENİ ANAYASA İSTEDİ

TBMM Anayasa Mahkemesi’nin tahakkümcü ve skandal kararına boyun eğmeyerek söz konusu şahsın milletvekilliğini düşürmüştür. Meclis’e düşen sorumluluk evvel emirde Anayasa’daki çelişkileri ortadan kaldırmaktan ziyade milli iradenin onurunu adalet ve hukuk namusunu korumak kollamaktır. Yeni bir anayasaya duyulan ihtiyaç ortadadır. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin almış olduğu kararın okunması bir anayasal çelişkinin mahsulü değil bilakis anayasal bir zorunluluktur.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com