Mansur Yavaş partisine sitem etti, İmamoğlu gönül aldı

CHP kurultayında Mansur Yavaş'ın kürsüdeki konuşması dikkat çekti. Konuşma yapması için kendisine sadece 1 saat önceden haber verildiğini söyleyen Yavaş, "Biz 14 belediye başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız maalesef biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz" dedi.

  • ü
  • 07 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

CHP’nin parti programının görüşüldüğü “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı”nın ikinci gününde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kürsüde yaptığı konuşma dikkat çekti.

Programda konuşma yapacağı bilgisinin kendisine 1 saat önce verildiğini söyleyen Yavaş, “Ben de Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Hazır bir şekilde ama maalesef bana 1 saat önce telefonla bildirdiler” dedi.

‘BEN DE GÜZEL BİR KONUŞMA YAPMAK İSTERDİM’

Konuşmasına, “Polemik falan çıkarmak istemiyorum” sözleriyle başlayan Yavaş, “Ben de Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi, sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Hazır bir şekilde, Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve bu konulardaki fikirlerimi de açıklamak isterdim ama maalesef bana 1 saat önce telefonla bildirdiler” dedi.

‘DURUMDA KASIT ARAMIYORUM’

Durumda bir kasıt aramadığını kaydeden Yavaş, şöyle devam etti: “Kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa, şöyle bir sorun vardır. Aylardır yakılan fitne ateşine, Ekrem mi Mansur mu, ki şiddetli bir şekilde karşı çıkıyoruz. Biz 14 tane belediye başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız maalesef biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

ÖZGÜR ÖZEL: SORUMLULUK BANA AİT

Yavaş’ın sözleri üzerine açıklama yapan CHP lideri Özgür Özel, yanlış anlaşılmanın sorumluluğunun kendisine ait olduğunu söylerken, İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Sizin konuşacağınızdan bile haberdar değilim. Senin rahatsız olacağını bilsem konuşmamı yere atar, yerimde oturum başkanım” diye konuştu.

İMAMOĞLU GÖNÜL ALDI

CHP’nin Tüzük Kurultayı’nda, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu dışında diğer belediye başkanlarının da konuşması gerektiğini belirterek kısa süreli bir gerilim yaşanmasına neden oldu. İmamoğlu, Yavaş’ın konuşma yapacağından haberdar olmadığını söyleyerek o anları, “Size hem ‘Başkanım’ derim, hem ‘Abi’ derim, hem de Ankara’ya gelip seni ararım. İki gün önce bile sekreterine not bırakıp, ‘Cuma namazına birlikte gidelim mi?’ dedim” ifadeleriyle yumuşatmaya çalıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com