Burger King açılışına katılan AKP’li belediye başkanı: Yemek yeseydim İsrail’e destek vermiş olurdum, sadece kurdele kestim

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, kurdelasını kestiği Rize'deki Burger King'in açılışına ilişkin, "Davete icabet ettim. Yemedim, kurdela kestim". diyerek kendini savundu.

  • ü
  • 07 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

İsrail’e destek verdiği gerekçesiyle AKP’liler tarafından boykot edilen zincirlerden biri de Burger King oldu. Önceki gün dualar okunarak açılışı yapılan ünlü restoranın Rize’de yeni şubesinin kurdelasını kesenlerden biri de AKP’li belediye başkanları ve yöneticileri oldu.

Açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca çok sayıda kişinin saldırısına uğradı. Acil Serviste tedavi altına alınan Sağlam’ın burnu kırıldı, kulak zarı patladı.

AÇILIŞA KATILAN BAŞKAN: BURGER KİNG’DE YEMEK YEMEDİM, SADECE KURDELE KESTİM

Rize Valisi İhsan Selim, skandala ilişkin soruları yanıtsız bırakırken açılışa katılan belediye başkanları gazetecilerin telefonlarını engelledi. Karar’ın sorularını yanıtlayan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, olayın açılış esnasında olmadığını, Kemal Sağlam’ın darp edildiğini görmediğini savundu.

Mete, şunları kaydetti:

“İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Kurdele kesimine denk geldim. Hakkımızda karalama kampanyası düzenleniyor. İsimlerimizi medyaya vererek 3 belediye başkanını da ateşe atıyorlar. Marketlerde de İsrail menşeli ürünler var. O zaman hiçbir şey almayalım marketlerden. Burada bakış açısında sorun var.”

AKP GÜDÜMÜNDEKİ FEDERASYONUN ANA SPONSORU MCDONALD’S

Bu arada, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, sosyal medya hesabında boykotla ilgili bir başka hatırlatmada bulundu.

Londra’da 87 yaşındaki yaşlı bir kadının, her sabah McDonald’s şubesinin önünde tek başına yaptığı protesto gösterisini anlatan bir paylaşımı alıntılayan Küçükusta “Protestodan vazgeçtim. McDonald’s Türkiye Futbol Federasyonu’nun sponsorlarından biri. İnsanda biraz utanma olur” mesajını paylaştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com