Kürtçe oyunun yasaklandığı İstanbul’da AKP adayı Kurum, poşu taktı, halay çekti, Kürkçe konuştu

İstanbul'da Kürtçe oyun yasaklanırken, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, katıldığı Diyarbakırlılar Buluşması Programı'nda poşu taktı, davetlilerle halay çekti, Kürtçe konuştu.

  • ü
  • 18 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

AKP ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı Diyarbakırlılar Buluşması Programı’nda poşu taktı, davetlilerle halay çekti, Kürtçe konuştu. Kurum, ”“Diyarbakır’ı tüm değerleriyle, oradaki tarihin, kültürün izleriyle birlikte çok seviyoruz” dedi.

KÜRTÇE OYUN YASAKLANMIŞTI

Kurum’un Kürtçe konuşması ve halay çekmesi, Kürtçe tiyatro oyunu Qral ü Travis’in (Kral ve Travis) İstanbul’da yasaklandığı günün hemen sonrasında gerçekleşmesi dikkati çekti.  Batman’da Kürt tiyatrocular tarafından kurulan Şano Ar, Kürtçeye çevirdikleri Qral ü Travis (Kral ve Travis) oyunuyla çıktığı turne yasaklarla devam etmiş; daha önce Ağrı Patnos’ta ve Antep’te iptal edilen ve gerekçesiz yasaklanan Kürtçe tiyatro oyunu Qral ü Travis bu kez de İstanbul’da yasaklanmıştı.

Oyun önceki gün (16 Şubat) İstanbul Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezinde sahnelenecekti ancak Şano Ar, oyunun yine gerekçesiz bir şekilde iptal edildiğini duyurdu.

KÜRTÇE KURUM’A YASAK DEĞİL

Murat Kurum, Güngören’deki Diyarbakırlılar buluşmasına iştirak etti. Konuşmasında, İstanbul için çalışacaklarını ve birlik içinde hareket edeceklerini, hiç kimseyi dışlamadan çalışacaklarını belirten Murat Kurum, şunları söyledi:

“Dini, dili, ırkı, inancı, mezhebi ne olursa olsun; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle hep birlikte İstanbul diyeceğiz. Tüm medeniyetlerimizi, tüm inançlarımızı hep birlikte yeniden kazanacağız. Dillerimiz farklı olabilir, inançlarımız farklı olabilir, tuttuğumuz takımın rengi de farklı olabilir ama üzüntümüz aynı, sevincimiz aynı, ortak kederimiz aynı ve biz hep birlikte Türkiye’yiz. Hep birlikte İstanbul’uz. 31 Mart gecesi görevi devraldığımızda, bir Nisan sabahı bu anlayışla çalışacağız. Bu anlayışla şehrimizin 39 ilçesi için 964 Mahallesi için koşturacağız. Çabalayacağız ve milletimizle el ele vereceğiz.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kurum, konuşmasını omzunda poşu ile yaparken, bir bölümünde Kürtçe konuştu ve konuşmasının sonunda halay çekti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com