Kırsaldaki son 77 PKK’li için 29 bin 918 operasyon yapıldı

Erdoğan, son bir yılda PKK-KCK'ye yönelik sadece kırsalda 29 bin 918 operasyon yapıldığını öne sürdü. Oysa eski İçişleri Bakanı Soylu geçtiğimiz sadece 77 PKK'li kaldığını duyurmuştu. 

  • ü
  • 25 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son bir yılda PKK-KCK’ye yönelik 4 bin 877’si şehir 29 bin 918’i kırsalda olmak üzere 34 bin 765 operasyon yapıldığını öne sürdü. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise geçtiğimiz yılın mayıs ayı sonunda dağlarda sadece 77 PKK’li kaldığını duyurmuştu.

Eski Bakan Soylu, geçtiğimiz yıl 27 Mayıs’ta Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ile kahvaltıda bir araya gelmişti. Soylu, “Bugün dağlardaki terörist sayısı 77’ye kadar düşmüştür. Son 6 yıl önce bu sayı 3 binler seviyesindeydi” ifadelerini kullanmıştı.

KİM YANLIŞ BİLGİ VERİYOR? SOYLU MU, ERDOĞAN MI?

Erdoğan bugün Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde konuştu. ‘Terör örgütü’nün kıpırdayamaz hale geldiğini öne süren Erdoğan, ‘eli kanlı caniler’e nefes aldırılmadığını iddia etti.

ERDOĞAN İLE SOYLU’NUN ‘TERÖRİST’ SAYISI FARKLI

Erdoğan, “3 kıta 7 iklimde hüküm sürmüş bir cihan imparatorluğunun bakiyesi üzerine kurulan Türkiye gibi bir devleti ırkçı, lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez. Ülkemizin ekonomisine, turizmine, ticaretine ve kamu diplomasisine zarar verme girişimlerine eyvallah etmeyeceğiz. Son bir yılda PKK-KCK’ya yönelik 4 bin 877’si şehir 29 bin 918’i kırsalda olmak üzere 34 bin 765 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 7’si kırmızı, 1’i yeşil, 15’i turuncu 34’ü gri kategoride olmak üzere bin 45 terörist etkisiz hale getirildi.” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Erdoğan, “Hangi görünüm, hangi kisve altında olursa olsun, kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir yapıya tahammülümüz yoktur” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com