Jeremy Corbyn’den Selahattin Demirtaş’a teşekkür mesajı

İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri ve 4 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerde bağımsız milletvekili adayı olan Jeremy Corbyn, Selahattin Demirtaş'ın kendisine gönderdiği destek mesajına teşekkür etti.

  • ü
  • 19 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

İngiltere İşçi Partisi’nin eski lideri ve 4 Temmuz’da yapılacak genel seçimlerde bağımsız milletvekili adayı olan Jeremy Corbyn, yaklaşık 8 yıldır cezaevinde tutulan HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kendisine gönderdiği destek mesajına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla teşekkür etti.

‘ÖZGÜRLÜK, BARIŞ, ADALET EGEMEN OLMALI’

Jeremy Corbyn, Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden gönderdiği destek mektubunun Türkçe ve İngilizce versiyonlarının fotoğrafıyla birlikte paylaştığı mesajında, “Haksız bir şekilde tutukluğunun devam ettiği Türk hapishanesinden yazdığı destek mektubu için Selahattin Demirtaş’a teşekkürler. Türkiye’de – ve dünya çapında – özgürlük, barış ve adalet için yürütülen mücadele egemen olmalı” ifadelerini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ÖZGÜR ZAMANLARDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE’

Demirtaş, Corbyn’e mesajında şöyle demişti:

“Sevgili Jeremy; 4 Temmuz’da yapılacak seçimlerde hepinize başarılar diliyor, İngiltere’deki dostlarımızın da sizi tüm güçleriyle destekleyeceklerine inanıyorum. Özgür zamanlarda görüşmek dileğiyle, selam sevgilerimle…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com