İYİ Partili Vural’a: Oğlunuz ABB’de çalışmaya devam edecek mi?

İYİ Parti'nin tek başına seçime girme kararı sonrasındaki tartışmalar yeni bir gerçeği ortaya çıkardı. Partinin iki numaralı ismi olan Oktay Vural'ın oğlunun Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde diğer oğlunun İYİ Parti grubunda çalıştığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 23 Aralık 2023
  • ü
  • Politika

İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Özkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ın oğlunun birisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde diğerinin ise İYİ Parti’nin Meclis Grup danışmanı olarak görev yaptığını belirtti.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ile İyi Parti’den istifa eden İBB Meclis Üyesi İbrahim Özkan arasındaki kavga başka bir boyuta taşındı.

Vural Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İbrahim Özkan’ın İYİ Parti’nin Çanakkale Belediye Meclis üyesinin istifası için teklif götürdüğünü iddia ederek, şu paylaşımı yaptı: ”

CHP Parti Meclisi 21 Aralık’ta Sayın Muharrem Erkek’i Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak belirlemiş.

İlginç olan ise İYİ Partiden azledilmiş kendinden menkul “arka kapı diplomatı” aday tesbitinden 5 gün önce Çanakkale Belediye Meclis Üyemize istifa etmesi için makam-mevki vaadi ile teklif götürdüğünde Sayın Erkek’in kesin aday olacağını ve onunla görüştüreceğini, bu konuyu Başkanla görüştüklerini belirtmişti.

Yani “arka kapı diplomatı” başkan adayını CHP Parti Meclisinden çok önce kesin öğrenmiş.
Nasıl öğrenmiş? Ön kapıdan mı? Kimden? Kimin eli kimin cebinde diyesim geldi…
Derin ilişkiler…”

Özkan, Vural’ın iddia ettiği kişinin istifa etmek için teklifi kendisinin getirdiğini belirterek, “Sn. Vural ben komplocu meclis üyenizin talebini ilgili CHP yerel yönetimler Başkan yardımcısına ilettim. Paylaştığım gibi talep meclis üyenizden geldi. Bu konulara gitmek istemesem de siz Hür ve Müstakilci olduğunuz için oğlunuz Ankara BB çalışmaya devam edecek mi? İYİ partide pankart asan, broşür dağıtan o kadar emekçi genç varken diğer oğlunuzu İYİ Parti TBMM gruba danışman yapmanızı hangi siyasi ahlakla anlatabilirsiniz.” cevabını verdi. 

Özkan, kendisinin İYİ parti ile CHP’nin seçimlere ortak girmesi için arka kapı diplomasisi yürüttüğünü söylemiş ve parti yönetimi buna tepki göstermişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com