İYİ Partili Uğur Poyraz: ‘Akşener’in aday olacağını düşünmüyorum’

Yerel seçimlerde Akşener'in kampanyasının oğlu tarafından yönetildiğini belirten Poyraz, "Genel Başkan'ın iletişimi Fatih Akşener'deydi." dedi.

  • ü
  • 04 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, katıldığı canlı yayında seçim sonuçlarını ‘ders niteliğinde’ sözleriyle değerlendirdi. Akşener’in kampanyasının oğlu tarafından yönetildiğini belirten Poyraz, “Genel Başkan’ın iletişimi Fatih Akşener’deydi.” dedi.

tv100’de Gürkan Hacır’la Taksim Meydanı’na konuk olan Poyraz, İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki kampanya modelinin yanlış olduğunu belirtti ve “Adaylarını ön plana çıkaracak bir dil kullanmalıydı” dedi. Poyraz, Meral Akşener’in oalağanüstü kurultayda aday olmayacağını düşündüğünü söyledi.

İYİ PARTİ’NİN 31 MART KARNESİ NASIL?

Gürkan Hacır’ın “İYİ Parti açısından bakarsanız seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? İYİ Parti’nin 31 Mart karnesi nasıl?” sorusu üzerine Poyraz, şu ifadeleri kullandı:

“8 aylık suskunluğum içerisinde görüşlerimin tamamını Partinin yetkili kurullarında Sayın genel Başkana tek tek ifade ettim. Görüşlerimin farklı noktada olduğu alanlarda ise hem Belediye Başkan Adaylarımızın, hem Belediye Meclis Üyesi Adaylarımızın ve yürütülen Yerel Seçim atmosferinde partimin herhangi bir şekilde tartışma konusu olmaması için görüşlerimi dışarda beyan etmekten imtina ettim. Bu görüşlerden bir tanesi bu ittifaka ilişkindir. Daha doğrusu ittifak da değil ortak adaydır.

‘SEÇİM SONUCU DERS NİTELİĞİNDE’

Bu seçim sonuçlarının her biri bir ders niteliğindedir. Bugünü herkes dünle izah etmeye çalışıyor. Toplum değişti, Dünya değişti, iletişim değişti.

‘4 YIL BOYUNCA BİR SEÇİM STRATEJİSİ OLUŞTURULMAMIŞ’

Ne zaman yapılacağı belli olan bir seçimle ilgili partilerin bir alt yapısı olması lazım. İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla girme kararının paralelinde İYİ Parti’nin 4 yıl boyunca bir yerel seçim stratejisi oluşturulmamış. Bizim 4 yıl içerisinde bir hazırlığımız oluşmamış. Çünkü İYİ Parti’nin Yerel Yönetimler Başkanlığı da bu noktada nasılsa bir ortak aday süreci götürülür diyerek bütün konsantrasyon partinin tüm kurullarıyla genel seçime adapte edilmiş.

‘PROBLEM İYİ PARTİ’NİN İLETİŞİMİNDE’

İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla gitmesinde bir problem yok. Problem İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla seçime girdiği noktada bunun iletişiminde. Bu iletişim dili, partinin bir kampanya dili haline geldi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com