Kulis: DEM Parti İstanbul’da Demirtaş’ı, Ankara’da Beştaş’ı aday gösterecek

Gazeteci İsmail Saymaz, DEM Parti'nin İstanbul'dan aday çıkarmaya yakın olduğunu; Başak Demirtaş isminin de 'neredeyse' kesinleştiğini söyledi. Saymaz, DEM Parti'nin Ankara adayının ise partinin ağır isimlerinden Meral Danış beştaş olacağını öne sürdü.

  • ü
  • 01 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında, yerel seçimlerle ilgili en çok merak edilen konuyu, DEM Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’den aday çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin edindiği kulis bilgilerini paylaştı. Saymaz, ‘bir parti yetkilisine’ dayandırdığı haberinde, DEM Parti’nin İstanbul’da Başak Demirtaş’ı, Ankara’da ise Meral Danış Beştaş’ı aday göstermeye yakın olduğunu söyledi.

DEM Parti’nin İstanbul’da Başak Demirtaş ve Ali Kenanoğlu’nu aday göstermeyi planladığını kaydeden Saymaz, “Demirtaş ile Kürtler ve kadınları, Kenanoğlu ile Türkler, Aleviler ve küskün CHP’lileri hedefliyorlar” dedi.

SOYER, KARAR DEĞİŞTİRTTİ

İsmail Saymaz, CHP’nin İzmir’de Tunç Soyer’i aday göstermemesinin de DEM Parti’de karar değiştirttiğini öne sürdü.

Saymaz ilgili bölümde şu ifadelere yer verdi:

“Ankara’da DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Antalya’da Kemal Bülbül ve Bolu’da Veli Saçılık isimleri netleşti. Bülbül, Pir Sultan Abdal Derneği’nin eski başkanıydı. Saçılık ise sosyalist kimliğiyle biliniyor.

Tunç Soyer yerine Cemil Tugay’ın tercih edilmesi, DEM’in İzmir’de aday çıkarmama kararını değiştirdi. Bir DEM Partili yetkili ‘İzmir’de aday çıkarmayı tartışmıyorduk. Tugay’a bir tepkimiz olmamakla beraber örgütümüzde Soyer’in gösterilmemesine eleştiriler var’ diyor.”

‘DEM PARTİ, YALNIZCA MERSİN’DE CHP’Lİ SEÇER’İ DESTEKLEYECEK’

Saymaz son olarak, “Aynı şekilde, seçime girme kararı alınan Adana, Balıkesir ve Bursa’da da adaylar belirleniyor. DEM Parti, yalnızca Mersin’de CHP’li Vahap Seçer’i destekleyecek” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com