İmamoğlu: Parti içi rekabet kardeşçe olmalı

İmamoğlu, CHP'nin yurt dışı çalıştayında parti içine yönelik mesajlar verdi: "Parti içi rekabetin her koşulda kardeşçe ve aynı zamanda demokratik bir biçimde olmasını sağlamanın şart olduğunu düşünüyorum. Partimizi, bizleri yoran bütün yüklerden kurtulmaya mecbur olduğumuz bir dönemdeyiz."

  • ü
  • 29 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Yurt Dışı Örgütlenme İkinci Yüzyıl Vizyonu Çalıştayı’nda açıklamalarda bulundu. Modern ve evrensel değerlere sahip çıktıklarını kaydeden İmamoğlu, CHP’nin bütün dünyaya ilham veren bir parti olması gerektiğini söyledi.

Parti içine mesajlar veren İmamoğlu, tarihi bir dönemden geçildiğinin farkında olarak ayrıştırıcı bir dil kullanmaktan kaçınmak gerektiğine dikkat çekti. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

‘YÜKLERİMİZDEN KURTULMAYA MECBURUZ’

“CHP’nin özellikle Türkiye’nin dönüşüm yolculuğunda verdiğimiz mücadeledeki ilk görev, değişime önce kendimizden başlamak zorunda olduğumuzu hatırlamamız. Eksiklerimizi, hatalarımızı, yüzleşmek ve kendimize bu anlamda tabiri caizse çeki düzen vermek zorundayız.

Parti içi rekabetin her koşulda kardeşçe ve aynı zamanda demokratik bir biçimde olmasını sağlamanın şart olduğunu düşünüyorum. Bireysel, kişisel ve özellikle partimizi, bizleri yoran bütün yüklerden kurtulmaya mecbur olduğumuz bir dönemdeyiz.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Rekabet daha iyiye ulaşmanın yoludur. Parti içindeki rekabet, birbiri ile yan yana koşarken çelme takmak değil daha hızlı koşma mücadelesidir. Ayrışma değil bütünleşmenin amacıdır. Partimize yakışmayan tek bir bakışa bile geçit vermemeliyiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com