İmamoğlu, İstanbul seçiminde son durumu açıkladı: Çok iddialıyız

31 Mart seçimleri hakkında konuşan İmamoğlu, "Biz meclis çoğunluğunu alacağız. 14 ilçemizde sorun yaşamıyoruz. Artı 14 ilçede çok iddialıyız." dedi.

  • ü
  • 26 Mart 2024
  • ü
  • Politika

Ekrem İmamoğlu (Fotoğraf: Yasin Akgül / AFP)

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala İstanbul seçimiyle ilgili son durumu açıkladı.

Sözcü TV’de gazeteci Uğur Dündar’a konuk olan İmamoğlu, “Biz meclis çoğunluğunu alacağız. 14 ilçemizde sorun yaşamıyoruz. Artı 14 ilçede çok iddialıyız.” diyerek şunları söyledi:

“Daha ötesini konuşursam nazar… Nazara inanıyorum birazcık. Nazar değer diye burada susmak istiyorum. Beni zorlasanız da ne bir ilçenin ismini veririm… Çünkü bütün ilçe adaylarımız iddialı çalışıyor.”

HAKKINDAKİ SORUŞTURMALAR

Hakkındaki soruşturmalara ilişkin, “1019 adet soruşturma içinde neredeyse mülkiye müfettişlerinin araştırmaları, eski İETT, iştirakler, inceleme, araştırma, ön inceleme v.s. böyle farklı statülerde var.” diyen İmamoğlu,  “Günün sonunda ben şunu gönül rahatlığıyla söylüyorum; seçime 5 gün kala bu 5 yılın ortaya çıkardığı sonuç şu; ortada hiçbir şey yok, hiçbir şey bulamamışlar. Hakkımızda açılmış ‘ahmak’ davası var. Oradan bir siyasi yasaklıkla ilerleyen bir süreç var. İstinafta o da. Onun dışında bir süreç yok. Kaldı ki bu ‘ahmak’ davası süreci içerisinde benimle ilgili kararı atanan 3. hakim verebildi. 5 yılın sonunda ben bahtiyarım. Kimse Ekrem İmamoğlu soruşturamadık diyemez. Vallahi Cumhuriyet tarihinin en büyük soruşturmasını geçirdik.” ifadelerini kullandı.

EMİRGAN’DAKİ 3 VİLLA

İstanbul Emirgan’daki 50 milyon dolarlık 3 villa iddiası hakkında ise İmamoğlu şöyle konuştu:

“Paravan şirket dedikleri İmamoğlu İnşaat. Bu şirket neredeyse 3 nesildir ticaretle uğraşan bir aile şirketi. Bu şirketin tarihinde de güzel anektodlar var. Trabzon’da başlayan İstanbul Beylikdüzü’nde devam eden, vergi rekortmenliği sıralamalarına girmiş bir kuruluş.

Ben neredeyse 35 yıllık BAĞ-KUR’luyum. Binlerce kişi istihdam etmiş bir şirket. İmamoğlu İnşaat ticaret yapar. Kamu ile işi olmaz, usülsüz işi olmaz.

Ben kişisel mal varlığımın dışında gerek olmadan eşimin de mal varlığını açıkladım. Aynı zamanda şirkette hissesi olan bir insanım. Bu daha önceki beyanlarımda da var. Bizim gizlimiz saklımız yok.”

‘ENFLASYONU AĞZIMA ALMIYORUM’

Erdoğan’ın enflasyon sözleri ile ilgili dalga geçen Ekrem İmamoğlu, “Enflasyonu artık ağzıma almıyorum. Bugün sayın Cumhurbaşkanı sanki enflasyonun sorumlusu benmişim gibi; ‘işte biliyorsunuz bazı ücretlerde artış yapıyoruz ama cebinize girene kadar enflasyondan dolayı değer kaybediyor’ dedi. Kime şikayet ediyorsa garip bir durum yaşıyoruz. Enflasyon konusunda öyle bir berbat 6-7 yıl yaşattılar ki bize hani gözünden ışık fırlayacak bakandan tutun bu yaz uçacak Türkiye diyen bakanlara varıncaya kadar…” şeklinde konuştu.

‘AK PARTİLİLER BİR DERS VERECEK’

AK Partili seçmenlerin de oyunu alacağını öne süren İmamoğlu, “Derin bir vicdan işleyecek, derin bir ders verecekler. O ders nasıl bir ders biliyor musunuz, bence AK Partililer bir ders verecek. Diyecekler ki ‘ey bakanlar gidin işinizi yapın, gidin ekonomiyi düzeltin, gidin emeklinin maaşını düzeltin, bırakın Ekrem İmamoğlu’nu işini yapsın’ deyip AK Partililer bile oy verdiği iktidara ders verecek bu seçimde.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com