İktidara yakın şirketin İstanbul anketi: İmamoğlu farkı açıyor…

SONAR Araştırma'nın sahibi Hakan Bayrakçı, son araştırmalarına göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun, Murat Kurum'un 2,5-3 puan önünde olduğunu söyledi. Betimar tarafından iki gün önce açıklanan araştırmada İmamoğlu'nun 2,5 puan önde olduğu açıklanmıştı.

  • ü
  • 14 Mart 2024
  • ü
  • Politika

Hakan Bayrakçı, sahibi olduğu SONAR Araştırma’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin son anketinin sonuçlarını canlı yayında paylaştı.

CNN Türk’te konuşan Bayrakçı, İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun, AKP ve MHP’nin adayı Murat Kurum’un 2,5-3 puan önünde olduğunu söyledi.

Bayrakçı, “Şimdi 2 buçuk ve 3 aralığında oynuyor aradaki fark. Başa baş bir durum var. Şu anda az farkla da olsa İmamoğlu, Murat Kurum’a göre önde gözüküyor” dedi.

Hakan Bayrakçı başka şehirlerde yaptıkları anketlerin sonuçlarını da paylaştı.

Bunlara göre Aydın, Bolu ve Muğla’da CHP, Samsun ve Kocaeli’den AKP, Manisa’da ise MHP adayları birinci sırada.

İKTİDARA YAKIN ANKET ŞİRKETİ ARADAKİ FARK 2,5 PUAN

İktidara yakın anket şirketlerinden Bemtimar tarafından yapılan araştırmada iki aday arasındaki fark 2,5 puan olarak açıklanmıştı.

Betimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP ve MHP’nin adayı Murat Kurum arasındaki farkın 2-2,5 puan olduğunu belirtmişti. Duman, “Seçimlere henüz 20 gün var. 2,5 puanın kapanması mümkün. 200 bin oya tekabül ediyor. Burada fark kapatılabilir ama aynı zamanda artması da mümkün” dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com