Cumhurbaşkanlığı, seçim öncesi AKP’li belediyelere 45’er milyon lira yollamış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimden önce İstanbul'daki AKP'li tüm belediyelere, Cumhurbaşkanlığı tarafından 45'er milyon lira para gönderildiğini söyledi.

  • ü
  • 03 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimden önce İstanbul’daki AKP’li tüm belediyelere, Cumhurbaşkanlığı tarafından 45’er milyon lira para gönderildiğini öne sürdü. İmamoğlu, “Sadece bir belediyeye yollamamışlar, o da MHP’li olduğu için Silivri Belediyesi’ne yollamamışlar. Ortaklarına bile vermemişler.” dedi.

Gündeme yönelik açıklamalarda bulunan İmamoğlu, sosyal medyada kendisini etiketleyen İsrail Dışişleri Bakanı’na tepki göstererek, “Beni bu konuda niye etiketledi, düşünmeden edemiyorum. Bu manevralar enteresan” ifadelerini kullandı.

‘BENİ NİYE EKLEDİ, BU MANEVRALAR ENTERESAN’

İmamoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı’nın kendisiyle ilgili paylaşımı hakkında ise şunları söyledi:

“Seçimden önce terör örgütü adına biri konuşur, bizi över, ‘Niye böyle dedi’ diye anlatılır. İsrail Dışişleri Bakanı, yaptığı bir açıklamaya beni niye ekledi? Ben bunu anlayamadım. 5,5 yıldır buradayım ben tebrik etmeye bile gelmediler. Beni bu konuda niye etiketledi, düşünmeden edemiyorum. Bu manevralar enteresan.”

BAKAN IŞIKHAN’A: KARNESİ BOZUK VE SEFİL DURUMDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın CHP’li belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili sözlerine yanıt veren İmamoğlu, “22 yıldır yönettikleri SGK’nın açığını 3 kat artırdılar” dedi.

İmamoğlu, “Yasal olarak mecbur oldukları halde 2016 yılından beri, burası çok önemli, SGK’ya borcu olan şirketleri açıklamıyorlar. Hangi şirketlerin borçlarını halktan saklıyorlar. Üstelik yılda iki kez açıklamak zorunda oldukları halde. SGK’ya vatandaşın vergilerinden sadece 2023 yılında 885 milyar lira aktarılmıştır. Neredeyse üstüne üşüştükleri belediyelerin borcu diye lanse edilen rakamın tam 10 katı. Son 3,5 yılda SGK’ya vergilerimizden aktarılan tutar 2,3 trilyon lira. Aslında bu SGK’ya verilen bir borç. Belediyelerin borcu hacim olarak bu bütçenin sadece yüzde 4.3’ü kadar. CHP’li belediyeleri borç belediyeleri diye suçlayan Bakan Bey’in karnesi işte bu derece bozuktur ve sefil durumdadır. Siz önce kötü yönetiminizle batırdığınız SGK’yı düze çıkarın. Kendi başarısızlığınızın faturasını belediyelerden çıkarmaya çalışmayın.”

AKP’Lİ BELEDİYELERE 45 MİLYON SEÇİM HİBESİ

AK Partili Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığından 45 milyon lira para istediğini, şubat ayında bbu paranın Çekmeköy Belediyesi’ne verildiğini söyleyen İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Bu basın toplantısına hazırlanırken gördük ki İstanbul’daki AK Partili tüm belediyelere seçimde harcanmak üzere, seçimden önce aynı tarihte 45’er milyon lira hibe göndermiş. Bunlarda hiç vicdan yok. 25 belediyeleri vardı, 24’üne yolladılar, birine yollamadılar. MHP’li olduğu için Silivri Belediyesi’ne yollamadılar. Ortaklarına bile vermediler, böyle ortaklık olur mu? Bunlar eşit vermeyi bile çok görmüşler MHP’li Silivri Belediyesi’ne. 24 ilçe belediyesine 1 milyar 80 milyon lira para göndermiş Cumhurbaşkanlığı. Bu milletin Cumhurbaşkanı.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ZERRE KIYMETİ YOK, BENİ RAHATSIZ ETTİ’

İmamoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in sosyal medya paylaşımıyla ilgili, “Bu yapılan paylaşımların benim zihnimde zerre kadar kıymeti yoktur. Bütün belediye başkanı kardeşlerimin beldelerinde sorunların çözümlerine odaklanmasını istiyorum. Bizim derdimiz 4 yıl sonraki seçimin aktörlerini belirlemek değildir. Varsa bir kısım duyguları, o duyguları unutsunlar şimdilik. Beni rahatsız etmiştir” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com