IKBY Başkanı Barzani, Türkiye’de

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye'ye yapacağı resmi ziyaret kapsamında bugün başkent Ankara'ya geldi. Barzani'yi karşılayanlar arasında MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı. Barzani, Erdoğan ile de görüşecek.

  • ü
  • 16 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

Türkiye’ye gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

Toplantıya Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın da katıldığı ifade edilirken, Barzani, bugün saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

IKBY tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Barzani’nin Erdoğan ile Türkiye ile Irak ve IKBY arasındaki ilişkileri güçlendirme konusunda görüş alışverişinde bulunacağı, tarafların bölgedeki son gelişmeleri ve her iki tarafı ilgilendiren çeşitli konuları ele alacakları ifade edilmişti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyareti, 20 Ekim’de IKBY’de yapılacak milletvekili seçimlerinin öncesinde gerçekleşiyor.

IRAK’TA ERTELENEN SEÇİLER…

IKBY’deki parlamento seçimleri, seçim sistemine ilişkin siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle beş kez ertelenmişti. Bölgede 2022 yılının sonuna kadar seçimlerin gerçekleşmesi gerekiyordu. Ancak Barzani ailesinin yönetiminde ve iktidardaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Talabani ailesinin yönetimindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) seçim sisteminde, özellikle de azınlık kotası konusunda bir anlaşmaya varamadı. Bu nedenle, IKBY Parlamentosu Mayıs 2023’te askıya alındı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com