Hayati Yazıcı’dan YSK’ya Van kararı tebriği: Cinnet halini sonlandırdı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, YSK'nın Van'ın seçilmiş belediye başkanı Abdullah Zeydan'a mazbatasını geri vermesini memnuniyetle karşıladı. Yaşanan durumu "cinnet hali" olarak niteleyen Yazıcı, YSK kararını da "isabetli" bulduğunu söyledi.

  • ü
  • 03 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

AKP’li Hayati Yazıcı’dan, YSK’nın Abdullah Zeydan’a mazbatasını iade etmesiyle ilgili kararına dikkat çekici bir destek geldi.

Van’da, DEM Partili Abdullah Zeydan’ın kesinleşmiş menü haklarının geri alınarak mazbatasının AKP’li isme verilmesinin ardından çıkan kriz, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İl Seçim Kurulu kararını kaldırmasıyla sona erdi.

Üç gündür sokaklara çıkarak kararı protesto eden Van halkının mücadelesi ile birçok siyasi partinin de heyet göndererek karşı durduğu karar sonrası Yüksek Seçim Kurulu’ndan mazbatanın Zeydan’a verilmesi kararı çıktı.

HAYATİ YAZICI’DAN YSK’YA TEBRİK

Karara ilişkin AKP’den de dikkat çekici bir çıkış geldi. AKP’nin önemli isimlerin, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, sosyal medya hesabından kararı olumlu karşılayan bir mesaj yayımladı. YSK’yı tebrik eden Yazıcı, yaşanan durumu da “cinnet hali” olarak niteledi.

Yazıcı’nın mesajı şöyle: “Van ilimizdeki belediye başkanı seçimi ile ilgili 1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı.
Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com