Gökhan Günaydın “İstesek en az 10 milletvekili CHP’ye gelir” dedi, İYİ Parti ile ipler gerildi

CHP'li Gökhan Günaydın'ın "Biz istesek bugün en az 10 milletvekili CHP’ye gelir" sözleri üzerine İYİ Parti ile CHP karşı karşıya geldi. İki parti arasıdaki söz düellosu sürüyor.

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Gökhan Günaydın - CHP İstanbul Milletvekili (Depo Photos)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasında transfer gergenliği yaşanıyor. CHP’li Gökhan Günaydın’ın “Biz istesek bugün en az 10 milletvekili CHP’ye gelir” sözlerine İYİ Parti’den yanıt gecikmedi.

2023 Genel Seçimleri’nden sonra İYİ Parti TBMM’ye 43 milletvekili ile temsil hakkı kazanmıştı. 8 milletvekilinin istifasıyla birlikte İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 35’e düştü. İYİ Parti’den TBMM’ye giren Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ve Aykut Kaya CHP’ye; Nebi Hatipoğlu da AK Parti’ye geçmişti. Adnan Beker, Bilal Bilici, Ümit Dikbayır (İhraç), Salim Ensarioğlu, Yüksel Arslan bağımsız milletvekilleri olarak siyasete devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın tv100’e yaptığı açıklamada tartışmaları alevlendirdi. Günaydın açıklamasında, “Biz istesek bugün İYİ Parti’den en az 10 milletvekili CHP’ye gelir. Ama bizim derdimiz skor yapmak değil. Biz CHP olarak vatandaşların sorunlarını gündeme getirip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bugün de Hayrabolu’da çok güzel bir buğday mitingi düzenledik” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DEN YANIT GECİKMEDİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, Günaydın’a yanıt verdi. Kavuncu, “Millet iradesini siyasi bir şımarıklığa yormak en başta o iradeye zarar vermek anlamına gelir.” dedi.

Kavuncu şunları söyledi:

“CHP’nin bir grup başkanvekilinin yaptığı ‘İstesek İYİ Parti’den en az 10 vekil CHP’ye gelir ama biz skor peşinde değiliz’ açıklaması ne siyasi etiğe ne de nezakete sığar. Millet iradesini siyasi bir şımarıklığa yormak en başta o iradeye zarar vermek anlamına gelir. Türkiye yıllardır kibirden, egodan ve nobranlıktan çekerken aynı alışkanlığın burada da görülmesi endişe vericidir. Bu nezaketten yoksun açıklamaları kınıyorum.”

‘GÜÇ ZEHİRLENMESİNE KAPILDIKÇA…’

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Günaydın’ın açıklamasını alıntılayarak açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamaya Günaydın’ı etiketleyen Toktaş şunları yazdı:

“Doğrudur @gunaydingokhan siyaset sadece skor yapmak değildir, biraz da edeptir, biraz da nezakettir ve aslında memleket ülküsüdür.
Güç zehirlenmesine kapıldıkça siz, siyasi nezaketi elden bırakıyorsunuz sayın Gökhan Günaydın.
Bu açıklamanızı esefle kınıyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com