Gerçek istifaları görmeyen İYİ Parti, yalan ‘istifa’ya açıklama yaptı: Bu isimde bir milletvekilimiz hiç olmadı

"Aslıhan Akbal Tüysüz İYİ Parti’den istifa etti" haberlerine ilişkin açıklama yapan İYİ Parti, bu isimde bir milletvekilinin olmadığını duyurdu. Partinin açıklamasında son günlerde yaşanan "gerçek" milletvekili istifalarına değinilmemesi dikkat çekti.

  • ü
  • 26 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

İYİ Parti, sosyal medya hesabından “Aslıhan Akbal Tüysüz İYİ Parti’den istifa etti” haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “İYİ Parti’nin bu isimde bir milletvekili yoktur, hiç de olmamıştır” denildi.

Olayın aslı ise daha sonra ortaya çıktı. Aslıhan Akbal Tüysüz, İYİ Parti’den istifa etti. Ancak Tüsüz milletvekili değil, İYİ Parti’nin 2023 Genel Seçimleri’ndeki Düzce 2. sıra milletvekili adayıydı.

İYİ Parti’nin açıklaması şöyle:

“Bazı yayın organları ve sosyal medya hesaplarından yayılan ‘İYİ Parti Milletvekili Aslıhan Akbal Tüysüz istifa etti’ haberi gerçek dışıdır.

İYİ Parti’nin bu isimde bir milletvekili yoktur, hiç de olmamıştır.”

İYİ Parti’de son günlerde artan milletvekili istifalarının ardından sosyal medyada “Aslıhan Akbal Tüysüz’ün” de istifa eden milletvekillerinden olduğu iddiası ortaya atılmıştı.

MİLLETVEKİLİ SAYISI 32’YE DÜŞTÜ

İYİ Parti’nin son milletvekili istifalarına ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti. İstanbul Milletvekilleri Nimet Özdemir ve Ersagun Yücel ile eski Isparta Milletvekili Aylin Cesur son olarak istifa eden isimler arasında yer almıştı. Son istifalarla İYİ Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 32’ye düşmüştü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com