‘Gazze’de Müslümanlar katledilirken İsrail’e jet yakıtı gönderen bir lider olarak anılacak’

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyaretini eleştirerek, "Esma için gözyaşı döktüğünüzü unuttunuz mu?" sorusunu yöneltti. Davutoğlu, Erdoğan'ın Gazze'de insanlar katledilirken İsrail'e jet yakıtı gönderen lider olarak anılacağını söyledi.

  • ü
  • 21 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Ahmet Davutoğlu (Foto:DEPO)

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi ziyaretini hatırlatarak, “Esma için gözyaşı döktüğünüzü unuttunuz” dedi. Davutoğlu, Erdoğan’ı şu sözlerle eleştirdi: “Erdoğan adına üzülüyorum, eğer siyasi hırsıyla ben hayatımın sonuna kadar bu makamlarda duracağım dememiş olsaydı, onurla ve izzetle one minute demiş bir lider olarak hatırlanacaktı. Ama şimdi ne yapmış olursa olsun, Gazze’de Müslümanlar katledilirken İsrail’e çelik, gıda ve jet yakıtı gönderen bir lider olarak anılacak.”

Saadet-Gelecek Meclis grup toplantısında Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyaretini gündeme Bülent Kaya, Erdoğan’ın ziyareti sırasında Filistin’de yaşanan zulme değinilmesini beklediklerini dile getirdi. Kaya Mısır’daki darbeci hükumetten kaçarak Türkiye’ye sığınan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının da iptal edildiğini söyledi. “Biz, Siz Sisi’yi ziyaret edip normalleşirken, oradaki Müslümanlar daha rahat nefes alacak. Ve siz Mısır’ı ziyaret ederken İsrail’e karşı Filistinlilerin sesini yükselteceğinizi beklerken, bir de baktık ki maalesef tamamen Filistinlileri yalnız bırakmaya, Türkiye’ye sığınmış olan Mısırlı kardeşlerimizi yalnızlığa mahkum etmeye dair her halde bazı örtülü anlaşmalar yapmış olmanız gerekir ki bu şekilde davranıyorsunuz. Bu millet her zaman mazlumların yanında zalimlerin karşısında olmuştur. Bize yakışan bu gün de hem mısırlı Müslüman kardeşlerimizi, hem Filistinli mazlumların yanında durmak İsrail’e karşı durmaktır” ifadelerini kullandı.

‘İLİÇ’TE SİYASİLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILMADI’

Erzincan İliç’te yaşanan maden faciasına da değinen Kaya, ÇED raporuna rağmen madenin çalışmasına göz yuman siyasiler hakkında neden yasal bir işlem başlatılmadığını sordu. Kaya olayın üstününü kapatmaya çalışan olursa buna müsaade etmeyeceklerinin ve konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

‘ESMA İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜĞÜNÜZÜ UNUTTUNUZ’

Ardından parti grubuna seslenen Ahmet Davutoğlu da Erdoğan’ın Mısır ziyaretini ve Sisi buluşmasını eleştirerek “Esma için gözyaşı döktüğünüzü unuttunuz” dedi.

Davutoğlu, Erdoğan’ın Mısır ziyaretinde Refah kapısına gitmemesini eleştirerek, konuşmasına şöyle devam etti:”Mısır konusunda gerçekten ümit ettim Refah Kapısı’na giderler ve mesaj verirler diye. Gazze’de katliam bütün hızıyla devam ediyor ve Refah emin bölge diye insanların gitmesini sağlık verdikleri Refah da bombalanıyor. 30 bini aşkın kardeşimiz hayatını kaybetmiş ve Sayın Erdoğan Kahire’de. Niye gidersiniz Kahire’ye sadece ikili ticaret mi. İspanya Başbakanı’da gitti Kahire’ye ama niye gitti biliyor musunuz, Refah’a gitmek için gitti ve aldı Refah Kapısı’nın önünde İsrail’e hitap etti.

Sayın Cumhurbaşkanı Kahire’ye gitti kardeşim Sisi dedi ama Kahire’deki Gazze’ye insani yardım yapan kuruluşları bile ziyaret etmedi. İstiyor ki 4 ayı aşkın süren soykırım karşısında herkes hazmetsin bu soykırımı ve iktidarı hiç eleştirmesin. Sayın Erdoğan hazmetmiyoruz böyle hamaset yüklü ama eylem yoksanlı tavrınız hazmetmiyoruz.

‘ERDOĞAN ADINA ÜZÜLÜYORUM’

Erdoğan adına üzülüyorum, eğer siyasi hırsıyla ben hayatımın sonuna kadar bu makamlarda duracağım dememiş olsaydı, onurla ve izzetle one minute demiş bir lider olarak hatırlanacaktı. Ama şimdi ne yapmış olursa olsun, Gazze’de Müslümanlar katledilirken İsrail’e çelik, gıda ve jet yakıtı gönderen bir lider olarak anılacak.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com