Fatih Erbakan: Kasım Gülpınar’a ilişkin değişik duyumlar alıyoruz

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, partisinden istifa eden Kasım Gülpınar'a ilişkin "büyükelçilik-bakanlık düşüncesinin olduğu" duyumu aldıklarını açıkladı, belediye başkanlarının siyasi şantaja maruz kaldığını söyledi.

  • ü
  • 01 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’la ilgili “farklı duyumlar” aldıklarını söyledi.

Erbakan, Halk TV yayınına katılarak gündemi değerlendirdi. Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiktan sonra Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden Kasım Gülpınar’a ilişkin değişik duyumlar aldıklarını söyleyen Erbakan, “Tutarsız bir yaklaşım ve dengeli olmayan bir tavır olarak görüyorum. 3-4 ayda böyle bir dönüşüm yaşanması mantıklı değil. Kendisinin bir büyükelçilik veya bir bakanlıkla ilgili düşüncesinin olduğu duyumlarını alıyoruz. Doğruluğunu tam bilemiyorum. Böyle olursa Belediye Başkanlığını da bırakacak ki, büyükelçi veya bakan olsun. Bu kendisi açısından olumlu olmaz” dedi.

“İktidarla ilgili insanlar ümidini kesmiş durumda. Bizim AKP ile birlikte olmamızı şart koyuyorlar” diyen Fatih Erbakan, “Gençler ‘kesinlikle oy vermeyiz’ diyorlar. AKP’nin kalesi denilen yerlerden feryatlar yükseliyor. Ülkenin acil olarak erken seçime gitmesi gerekiyor. AKP ve Erdoğan’ın yanında değiliz” şeklinde konuştu.

‘BAŞKANLARIMIZ SİYASİ ŞANTAJA MARUZ KALDI’

Yeniden Refah’tan seçilen belediye başkanlarının şantaja maruz kaldığını savunan Erbakan, “Belediye başkanlarımız siyasi şantaja maruz bırakıldı. Kamu kurumlarıyla, bakanlıkla, DSİ’yle işleri olduğunda sürüncemede bırakıyorlar. Hatta sözlü olarak ‘sen de buraya gelirsen rahat edersin. AK Parti’ye gelirsen işler daha kolay olur’ gibi bir takım teklifler oluyor” dedi.

‘BİRLEŞME OLACAKSA, YENİDEN REFAH BÜNYESİNDE OLMALI’

Sağda olası bir birleşmeyle ilgili de konuşan Erbakan, “Meclis’te bir grup kurulacaksa, bu grup Yeniden Refah Partisi çatısı altında olmalıdır. Yüzde 7 seviyesine geldi. 3 milyona yakın oy desteğiyle seçimlerden çıktık. Türkiye’nin 3 büyük partisi olduk. Olası bir birleşmenin Yeniden Refah partisi çatısı altında olması gerekir” dedi.

‘2026’DA ADAY OLURUM’

Erbakan, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bir soruya ise “Büyüyoruz diyoruz, Türkiye’nin en hızlı büyülen partiyiz diyoruz. Yeniden Refah Partisi’nin adayı olarak çıkmamız gerek. 2026’da aday olmayı düşünürüm. Halkımız bunu istiyor” yanıtını verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com