Eski CHP’li vekil: ‘Özgür Özel dozu iyi ayarlamazsa AKP, CHP’nin üstüne yıkılır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la CHP lideri Özgür Özel arasındaki görüşmeyi yorumlayan eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay, "Eczacı Özgür Özel dozu iyi ayarlamak zorunda; aksi halde AKP, CHP’nin üstüne yıkılır" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 13 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Eski CHP Milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Erdoğan-Özel arasında kurulan diyaloglara ilişkin olarak, “Eczacı Özgür Özel bunun dozunu iyi ayarlamak zorunda. Aksi halde AKP, CHP’nin üstüne yıkılır” uyarısında bulundu.

Mustafa Balbay, “Özel’in yolu nereye çıkar?” başlıklı yazısında, “İktidar medyasının görüşmeyi manşete taşıyıp, Özel’e özel övgüler sıralamasının altını çizip sorunun bize göre yanıtlarını paylaşalım… Özel, bu diyaloğu mutlaklaştırmaz, sadece siyaset yapma biçiminin bir rengi olarak görüp ana ekseni iktidar değişikliğine oturtursa kendisini ve partisini büyütür” ifadelerini kullandı.

CHP’nin “iktidar parçası” görümününe girebileceği uyarısında bulunan Balbay, “Bu diyaloglar sayesinde ‘çözülmü’ olan kimi sorunlardan pay çıkarıp, her diyalogda birkaç sorunu çözme iklimine girerse fiilen iktidar yapısının bir parçası görünümüne düşer. Bu CHP’yi ve Özel’i küçültür. Diyalog sihirli bir sözcüktür. Karşı çıkmak toplumda soğuk karşılanabilir. Bu bağlamda elbette görüşülür. Eczacı Özgür Özel bunun dozunu iyi ayarlamak zorunda. Aksi halde AKP, CHP’nin üstüne yıkılır!” yorumunda bulundu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com