Erdoğan’la görüşen Soylu: Yeni siyasi parti kurmak cinayettir

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP'den istifa edip yeni bir parti kuracağı yönündeki iddiaları yalanladı. Soylu, Erdoğan'la yaptığı görüşmenin içeriyle ilgili soruyu ise yanıtsız bıraktı.

  • ü
  • 18 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

AKP’den istifa edip parti kuracağı söylenen eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaklaşık 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Soylu, görüşmenin içeriğiyle ilgili soruyu yanıtsız bıraktı.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın Halk TV’de aktardığına göre, akşam üzeri Süleyman Soylu Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Talebin Soylu’dan geldiği belirtilen görüşmenin 1-2 saat sürdüğü kaydedildi.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan, Soylu’nun istifa etmeye hazırlandığına ilişkin iddialar dolaştığını yazmıştı. Babacan yazısında “Soylu’nun istifaya hazırlandığı, sine-i millete döneceği ve önümüzdeki dönemde yeni bir partiyle, yeni bir güç odağı olarak seçimlere hazırlanacağı iddiaları var” demişti.

Soylu’nun MHP’deki oy kaybı, İYİ Parti’deki parçalanmadan sonra bu alandaki boşluğu doldurmaya, kendisine yeni bir merkez yaratmaya çalıştığı öne sürüldü.

‘PARTİ KURMAK CİNAYETTİR’

Soylu ise istifa iddialarıyla ilgili olarak Odatv’ye yaptığı açıklamada, “Tayyip Erdoğan liderliğine itiraz ve yeni bir siyasi parti kurmak siyasi cinnettir” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

“Ayrı bir siyasi parti kuracak diyen dedikoduculara söylüyorum” diyen Soylu, “40 yıl oldu siyasi hayatım… Siyaseti, dedikodular mühendislikler değil Allaha millete doğrulara olan sadakat belirler” ifadelerini kullandı.

Soylu siyasi hayatının geleceği ile ilgili soruya da “Ailemizin mücadelesinin yeri AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır” diye yanıtladı.

ERDOĞAN İLE NE GÖRÜŞTÜ

Odatv’nin “Bugün Külliye’de Cumhurbaşkanına ziyarette bulunduğunuzu öğrendik, ne konuştuğunuzu sorabilir miyiz” sorusuna yanıt vermekten kaçınan Soylu, “Cumhurbaşkanı ile bir görüşmedir. Siz de takdir edersiniz ki mahrem” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com