Erdoğan’ın hedefinde ‘seçilmiş’ İmamoğlu var: Bir yanlışlık oldu görevi devraldı

İstanbul'un yeniden çöp, çamur, çukur olduğunu ileri süren Erdoğan, "Bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı" dedi.

  • ü
  • 26 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, seçimle iş başına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. İstanbul’un yeniden çöp, çamur, çukur olduğunu ileri süren Erdoğan, “Bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı” dedi.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi açılışında açıklamalarda bulunan Erdoğan, AKP’nin adayı Murat Kurum’u işaret ederek, “Murat kardeşime onu söyledim, şimdi dedim önümüzde bir karar; inşallah Sirkeci Garı’ndan tüm bu istikamette istasyonlar başta olmak üzere tarihi eserler başta olmak üzere buraları sıfır kilometre yenilemeye ve buralardan inşallah mesajımızı vermeye kararlı mıyız.” diye konuştu.

‘BÜTÜN BİNALAR, SURLAR YIKIK DÖKÜK’

Beş yılın boşa geçtiğini iddia eden Erdoğan, “Niye bir şey yapılmadı. Yapamazlar yapmazlar bunların böyle bir derdi yok. İşte Sirkeci’den şu geldiğimiz noktaya kadar bütün binalar yıkık dökük, surlar yıkık dökük. İşte bunları da yine inşallah biz yapacağız.” ifadelerini kullandı.

‘BİR YANLIŞLIK OLDU BU GÖREVİ ALDI’

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Hatırlayın. 1994’te göreve geldiğimizde İstanbul neydi? Çöp, çukur, çamur. Kim vardı iktidarda? CHP. Yani şu andakinin büyükleri. İstanbul bize niye devredildi. Bütün bu pisliklerden kurtulmak için. Rahmetli Kadir Bey İstanbul’a yeni bir çehre verdi. İstanbul yeniden ayağa kalktı. Bizim devrettiğimiz o miras Kadir Bey ile bu şahsa kadar geldi. Bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı. İstanbul yeniden çöp, çamur, çukur oldu. Diyoruz ki; Yeniden İstanbul. 32 gün kaldı.

‘GEZİ SIKINTISI’

Ülkemize kazandırdığımız vizyon projeler CHP ve Gezici tayfa tarafından engellenmek istendi. Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni. Biz yaptık. Bir de sen bir şey yap. Sancaktepe’de mevcut metronun açılmış kuyusunu doldurmak suretiyle hizmet ettiğini zanneden, Kağıthane’de temel atmama töreni yapacak kadar zavallı olan bir İstanbul yerel yönetimi var. Şimdi bunlara gereken dersi 31 Mart’ta vermeye hazır mıyız? Öyleyse durmak yok. Ne yaparsak yapalım, içeriğine, faydasına bakmadan takoz koymanın çabasında oldular. Daha burada tek tek saymaya kalksak saatler sürecek sayısız engellerle karşılaştık.

‘İSTANBUL’UN FETRET DEVRİNİ SONA ERDİRECEĞİZ’

Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor, biz yönetiyoruz. Şu an İstanbul’da bulunan bu zat veya zevat böyle bir imkana sahip mi? Değil. Fakat 31 Mart’tan itibaren Murat Kurum kardeşimizle birlikte AK Parti yerel yönetimiyle Cumhur İttifakı Ankara’da el ele verdiğimiz zaman herhangi bir sarkma söz konusu olmayacak ve yola emin adımlarla yürüyeceğiz. Kaldığımız yerden yeniden bismillah diyerek işe koyulacak inşallah aziz İstanbul’un fetret devrini sona erdireceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com