Erdoğan’ın 6 aylık koruma gideri 90 bin emekli maaşına denk

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, bu yılın ilk yarısında sarayları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ailesini korumak için devletin kasasından 1,1 milyar TL harcandı.

  • ü
  • 18 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Emekli ve asgari ücretliye para yok denilerek zam yapılmazken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin koruma gideri rekor kırmaya devam ediyor.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, emekli ve asgari ücretli için “para yok” denirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ordusu için para saçılıyor. Bu yılın ilk yarısında sarayları ve Erdoğan ile ailesini korumak için devletin kasasından 1,1 milyar TL harcandı.

Asgari ücretli ve emekliler, “para yok” denilerek açlığa mahkûm edilirken İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verileri iktidarın iki yüzlülüğünü bir kez daha gösterdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) verilerine göre, bu yılın ilk altı ayında Erdoğan’ın korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, 1 milyar 133 milyon TL harcadı. Bu harcama en düşük emekli aylığı olan 12 bin 500 TL ile kıyaslandığında, yaklaşık 90 bin emeklinin bir aylık maaşına denk geliyor.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nin ilk beş ayda yaptığı harcama 2023 yılının tamamında yapılan 1 milyar TL’lik harcamaya bu yılın ilk yarısında geçti.

AİLESİNİ DE KORUYORLAR

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra ailesini de koruyor. Başkanlığın görev tanımı ise şöyle:

‘‘Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.’’

Erdoğan’ın koruma gideri yıllara göre şöyle:

2020   263 milyon TL

2021   306 milyon TL

2022   526 milyon TL

2023   1 milyar TL

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com