Erdoğan’dan Özgür Özel’e Feyzioğlu çalımı: Karşılamaya kimse gitmedi

Erdoğan'la 'samimi' görüntüleri konuşulan CHP lideri Özgür Özel hayal kırıklığına uğradı. Karşılamaya ne Erdoğan'ın atadığı büyükelçi ne de elçilik çalışanları gitti.

  • ü
  • 21 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

Kıbrıs’ta katıldığı törende Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ‘samimi’ görüntüleri konuşulan Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel hayal kırıklığına uğradı. Karşılamaya kendisi gelmeyen ve büyükelçilik çalışanlarını göndermeyen Büyükelçi Metin Feyzioğlu’na tepki gösteren Özel, “Kıbrıs’ta bir kusur yapıldıysa o kusuru yapan, Kıbrıs’taki Türkiye Büyükelçisidir” dedi. CHP lideri, Feyzioğlu’nun meslekten gelmediği için makamını hazmedemediğini belirterek “Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ’20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ adı altında yapılan törende Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve öteki genel başkanlarla katıldıklarını belirtti.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME

Özgür Özel, yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelip gelmeyeceklerine ilişkin soruya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ya da TBMM’nin açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelebileceklerini ifade etti.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İktidar partisi ile muhalefet partisi, yerel seçimlerden sonra da birinci parti ile ikinci parti arasında bu diyalog kanallarının açık tutulması, gerektiği yerde müzakere yapılması ama herkesin kendi işini yapması… Onlar iktidar göreviyle mükellefler, vatandaşın sorunlarını çözmeleri lazım. Biz muhalefet göreviyle yükümlüyüz. Vatandaşın sorunlarını dile getirip, doğru yolu göstermemiz lazım. Ben 12 bin 500 liralık en düşük emekli maaşı varken, asgari ücrete zam yapılmamışken, çiftçi bu durumdayken, meydanlarda mücadele etmeye, onların sesini duyurmaya devam edeceğim ama gerektikçe müzakere de ederiz, görüşürüz de. Normalleşme dediğimiz bundan başka bir şey değil. Türkiye’deki normalleşmenin Kıbrıs’ı da kapsamasını, Türkiye’yi yönetenlerin, şu anda iktidarda olanların, Kıbrıs muhalefetiyle mutlaka görüşmelerini bir kez daha öneriyorum.”

‘RAHATSIZLIĞIMIZI BAKANLIĞA BİLDİRECEĞİZ’

Özgür Özel, törenin ardından düzenlenen yemekteki oturma düzenine ilişkin soru üzerine, “Yemek masasında, iki Cumhurbaşkanı protokol gereği salonun ortasında oturdular. Onun dışındaki protokolün masası ayrıydı. İki Cumhurbaşkanının masası ayrıydı. Öyle kötü bir şey yok.” dedi.

‘NORMALLEŞME’ GÖRÜNTÜSÜ VEREN ERDOĞAN, KARŞILAMAYA KİMSEYİ GÖNDERMEDİ

Erdoğan’ın atadığı Büyükelçi Metin Feyzioğlu’nunun ve personelinin kendisini karşılamamasına şaşıran Özel şöyle konuştu:

“Kıbrıs’ta bir kusur yapıldıysa, o kusuru yapan Kıbrıs’taki Türkiye Büyükelçisidir. Dünyanın neresine gidersek gidelim büyükelçilerimiz, bizleri karşılıyorlar. Gelemezlerse mutlaka bir görevli orada oluyor. Ama biz ne büyükelçiyi, ne büyükelçilikten kimseyi havaalanında da görmedik. Herhangi bir yerde hatırımızı sormadılar. Bu tabii meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığına resmi olarak bildireceğiz. Dünyanın öbür ucunda bizi büyükelçilerimiz karşılarken, bu büyükelçi Türk bayrağının dünyanın dört bir yanında dalgalandıran Washington’da, İsrail’de büyükelçi olarak görev yapan Namık Tan’ı karşılamadı. Bu büyükelçi, 2 Dışişleri Bakanını karşılamadı. Bu büyükelçi, CHP’nin dört genel başkanını karşılamadı ki bir tanesi mevcut Genel Başkan. Bu büyükelçi, Türkiye’nin ana muhalefet partisi liderini karşılamadı. Bu büyükelçinin bunu yapmaması, kendisi yapmayabilir, mazeret bulur ama büyükelçiliğe bunu yaptıramaz. Hem diplomatik olarak hem de devlet geleneklerimize uygun olarak kendisine eleştirilerimizi resmi bir yazı ile Sayın Bakan’a bildireceğiz. Dışişleri Bakanlığı gelenekleri olan bir kurumdur. Böyle vasatların elinde vasatlaştırılamayacak bir kurumdur.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com