Erdoğan, yine Gezi’yi hedef aldı: Sokak terörü

Bir kez daha Gezi eylemlerini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizi bölmek ve kışkırtmak için sayısız denemeye şahit olduk" dedi ve örnek verdi: "Gezi olaylarındaki sokak terörü bunun örneklerinden."

  • ü
  • 05 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda 6992 polisin göreve başlaması ve bin 573 yeni aracın hizmete alım törenine katıldı.

Törendeki konuşmasında Gezi eylemlerini hedef alan Erdoğan, “Tek parti faşizminin yol açtığı sancılardan son kırk yılımıza damgasını vuran PKK terörüne ve FETÖ belasına kadar nice sınamalara maruz kaldık. Hamdolsun bu sınamaların hepsinin de üstesinden gelmeyi başardık” dedi.

Sayısız kışkırtmaya maruz kaldıklarını savunan Erdoğan, “Milletimizi çeşitli bahanelerle bölmek hem birbirine hem devletine karşı kışkırtmak için sayısız denemeye şahit olduk. Gezi olaylarındaki sokak terörü bunun örneklerinden biriydi” ifadesini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Geçmişte sağcı-solcu, Alevi-Sünni, ilerici-gerici, Kürt-Türk gibi kavramlar üzerinden yürütülen nifak siyaseti bunun örneklerinden biriydi. Şimdi de aynı oyunun bir tarafıyla yabancı düşmanlığı, diğer tarafıyla ülkemizin sembollerine ve milletimizin mukaddes değerlerine yönelik saldırılar üzerinden yeniden sahnelenmeye çalışıldığını görüyoruz. Milletimiz daha önceki oyunları o eşsiz ferasetiyle nasıl bozduysa Allah’ın izniyle bu kirli oyunu da yerle yeksan edecektir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com