Erdoğan, Sisi ile buluşmasını izah etti: Birbirimize kenetlenmek durumundayız

Giresun'da il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıtan Erdoğan, daha önce düşman ilan ettiği Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve Mısır'a yaptığı ziyaretleri anlattı.

  • ü
  • 16 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan (Fotoğraf: Ryan LIM / AFP)

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Giresun mitinginde, 11 yıl aradan sonra yaptığı ilk Kahire ziyaretine sözü getirdi. Sisi ile dostluk mesajları veren Erdoğan, “Emperyalist güçlerin bölgemize yönelik oyunlarını bozmak istiyorsak kardeş ülkelerle birbirimize kenetlenmek durumundayız. Görüş ayrılıklarına takılı kalmak yerine iş birliği alanlarına odaklanmak zorundayız. Vahdet olmadan rahmet olmaz” dedi.

Giresun’da il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıtan Erdoğan, daha önce düşman ilan ettiği Birleşik Arap Emirlikleri’ne ve Mısır’a yaptığı ziyaretleri hatırlatarak şöyle konuştu:

“Gazze’deki akan kanı durdurmak, İsrail’in katliamlarının önüne geçmek istiyorsak kardeşlerimizle saflarımızı sıklaştırmamız gerekiyor. BAE ve Mısır ziyaretimiz bu açıdan çok başarılı geçti. Devlet başkanlarıyla ticaretin yanı sıra Filistin meselesini de detaylıca görüştük. Her iki ülkeyle de iş birliğimizi güçlendirmeye karar verdik. 7 Ekim’den beri Gazze’ye insani yardım malzemesi gönderiyoruz. Yatırımların ulaştırılmasında Mısır makamları ile hep koordinasyon içinde hareket ettik. Mısır’ın desteği ile 34 bin tondan fazla insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik.

‘MISIR İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ’

Önümüz Ramazan. İsrail’in katliamları artıyor. Gazze halkının direniş ve mücadele azmini bombalarla kıramayan İsrail, açlıkla Gazzelileri teslim olmaya zorluyor. Ramazan’da Gazze’ye daha fazla yardım etmemiz bizim kardeşlik görevimizdir. Kim sabrederse zafere o ulaşır. Bu yardımların sevkinde de Mısır’la iş birliği içinde olacağız. Gazze halkının kendi topraklarından sürgün edilmesine karşı da Mısır ile birlikte hareket edeceğiz.

‘UZATILAN ELİ HAVADA KESİNLİKLE BIRAKMAYACAĞIZ’

Bundan sonra bize uzatılan barış elini kesinlikle havada bırakmayacağız. Türkiye’nin dostluğunu arayan kimseye sırtımızı dönmeyeceğiz. Türk ve İslam dünyası olarak dayanışma içinde hak ve adalet mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com