Erdoğan, seçim hezimetine sorumlu arıyor: Parti yönetimi ve kabine değişecek iddiası

AKP'de tarihi bir seçim hezimetinin sorumlusu aranıyor. Erdoğan'ın halka 'mesajını aldım' demek için parti yönetiminde, bürokraside, hatta AKP medyasında önemli değişikler yapacağı iddia edildi.

  • ü
  • 02 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

31 Mart yerel seçiminde ağır bir yenilgi alan AKP’de sorumlu aranıyor. Seçimde ağır mağlubiyet alınmasından partinin A Takımı’ndan bazı isimler ve bakanların sorumlu tutuluyor. Erdoğan’ın parti yönetimi ve kabine büyük değişikliğe gideceği iddia edildi.

AK Parti’de yerel seçimlerde yaşanan başarısızlığının ardından MYK yarın olağanüstü toplanıyor.

Gazeteci Muhammet Vefa’nın haberine göre Erdoğan, Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Yavuz, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya, Yusuf Ziya Yılmaz’ın görevden alacağı belirtildi. Ayrıca seçim kampanyasından sorumlu Ertan Aydın’ın da görevden alınacak isimler arasında olduğu belirtildi.

Kabinede görev değişiminin ilk Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan başlaması planlanıyor. Işıkhan’ın partililer ve vatandaşla teması konusunda ciddi eleştiri ve tepkilerin Erdoğan’a ulaştığı aktarılıyor. Keza kamuoyunu derinden etkileyen bakanlığın, süreç yönetimini yanlış yaptığına dair ciddi tepkiler var.

Erdoğan’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı görevden alacağı belirtiliyor. Adalet Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın performansından Erdoğan’ın memnun kalmadığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın görevden affını sunması bekleniyor. Sürpriz olarak ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin görevden alınıp partiye çekileceği belirtiliyor.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com