Erdoğan ‘özür dilesin’ demişti: Filistin Başkanı Abbas Türkiye’ye geliyor

Filistin'in Ankara Büyükelçisi, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın yakında Türkiye'ye gelerek Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı. Erdoğan, Abbas'ın ziyaret davetine icabet etmediğini ve bu nedenle 'özür dilemesi gerektiğini' söylemişti.

  • ü
  • 29 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın yakında Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunarak Erdoğan ile görüşeceğini belirtti.

Euronews’in haberine göre Mustafa, ziyaretin zamanlaması için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Mustafa ayrıca Abbas’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Meclis’te bir konuşma yapması için davet aldığını ve bu konuşmanın planlanması için iki ülke arasındaki resmi diplomatik iletişimlerin devam ettiğini belirtti.

İki ülke ve halkları arasındaki güçlü kardeşlik ilişkilerine vurgu yapan Büyükelçi Mustafa, Türkiye’nin “Filistin halkının haklarına olan sarsılmaz desteğine yüksek bir takdirle yaklaştıklarını” ifade etti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Temmuz’da yaptığı konuşmada, “Ülkemden bazı siyasi partiler diyorlar ki, ‘Şu anda hükümet, Filistin Başkanı’nı Türkiye’ye davet etsin ve parlamentoda konuştursun’. Size bunu davet etmediğimizi kim söylüyor? Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi? Gelir veya gelmez ama biz, Filistin halkının adına zaten söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com