Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’na konuştu: İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye

Erdoğan, "Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır.. Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor." dedi.

  • ü
  • 01 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

Erdoğan, TBMM Genel Kurul'da konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2 aylık aranın ardından yeni yasama yılına bugün başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’na hitap etti. İsrail’i hedef alan Erdoğan, “Utanç verici bu tabloya rağmen bazı ülkeler İsrail’e destek sağlamaya devam ediyor. Diğer ülkeler de susarak bu vahşete ortak oluyor. İsrail ne yaparsa yapsın er ya da geç durdurulacak” dedi. İç siyasete yönelik de Erdoğan, 1982 Anayasası’nın miadını doldurduğunu söyledi.

‘HAYALLERİNE ANADOLU’YU DA KATIYOR’

Erdoğan, Ortadoğu’da yeniden alevlenen çatışma ve savaşa ilişkin ise şunları söyledi:

“Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır.. Netanyahu hayallerine Anadolu’yu da katıyor. Türkiye tarafsız olsun diyenlere, Hamas terör örgütüdür diyenlere sesleniyorum; karşımızda bir devlet değil kandan beslenen bir katil sürüsü var.

‘TÜRKİYE’Yİ DE İÇERİ ALYIOR’

Karşımızda tüm bölgeyi ateşe atmaya niyetli işgal şebekesi var. Böyle bir katliam şebekesi karşısında zerre vicdan taşıyan kimse sessiz kalamaz. Sessiz kalanlar, yarın çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız. İsrail’in saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız için, bağımsızlığımız için bu saldırganlığa elimizdeki tüm imkanla karşı durmayı sürdüreceğiz.

‘İRAN, YEMEN, SURİYE…’

Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail karşısında durmaya ve dünyayı da bu onurlu duruşa davet edecektir. Bir insanlık cephesinin kurulması için Türkiye elinden geleni yapacaktır. Sayın Mahmud Abbas bu kürsüden hem sizlere hem dünyaya seslendi. İran’a, Yemen’e, Suriye’ye de saldırıyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com