Erdoğan: Kriminal tiplerin elini kolunu sallayarak dolaşması rahatsız ediyor

Partisinin Meclis Grubu'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suçluların tutuklanması kolaylaştırılacak. Onlarca suç kaydı olanlar serbest dolaşamayacak" dedi.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak, toplumun güvenlik ve adalet konusundaki kaygılarını süratle gidermek boynumuzun borcudur. Emniyet teşkilatımız içinde zafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz, adalet sistemimizde tıkanıklık, yanlışlık varsa neşteri vurup çözüme kavuşturacağız. Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı belirlenecek. Bu husus toplum vicdanını yaralayan belirli suçlar için geçerli olacak” ifadelerini kullandı.

‘BAZI ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAYA KARAR VERDİK’

Erdoğan, “Kadına ve çocuğa yönelik şiddette zafiyet görüntüsüne asla izin vermeyecek, ‘şiddete sıfır tolerans’ ilkesiyle mücadelemizi devam ettireceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin, kadın hakları ve kadınlara yönelik şiddetle mücadeleye en ufak bir menfi etkisi olmamıştır.” ifadeleriyle sürdürdüğü konuşmasının ilgili bölümünde şunları söyledi:

Uyguladığımız ekonomi programı ile önemli mesafe katettik. Toplumda güvenlik ve asayişin temini noktasında geçmişe ve birçok Avrupa ülkesine kıyasla çok iyi noktadayız.

Kriminal tiplerin elini kolunu sallayarak dolaşması bizi de rahatsız ediyor. Bu olayları enine boyuna değerlendirdik. Bu çerçevede bazı önemli adımlar atma kararı aldık. İnsanlarımızın hayatını güvenle sürdürmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Emniyet Teşkilatında zafiyet varsa neşteri vuracağız. Adalet sistemimizde yanlışlık varsa neşteri vurup onu da çözüme kavuşturacağız.

Medyada ve sosyal medyada suça teşvik etmede sorun varsa gerekli müdahalede bulunacağız. Nerede boşluk varsa hal yoluna koyacağız.

Bunlar;

1- Kurumsal düzenlemeye

2- Seri suç işleyen tutuklanabilmesinin kolaylaştırmasına yöneliktir.

Suçluların tutuklanması kolaylaştırılacak. Onlarca suç kaydı olanlar serbest dolaşamayacak.

Burada artık iyice kontrolden çıkan bir riske de dikkat çekmek istiyorum. Medya organlarımız son dönemde reyting uğruna son derece yanlış bir yayın politikası izlemeye başladı. Habercilik adına; mağdurlar tekrar mağdur ediliyor. Cinayet vakaları, ailelerin özellikle televizyon izlediği saatlerde detaylıca anlatılıyor. Meselenin sosyal öğrenme boyutu göz ardı ediliyor. Buna rıza göstermemiz söz konusu olamaz. Basınımız ve medyamız elbette özgür olmalıdır. Ama bu toplumsal olaylarda sorumlu yayın yapmaya mani değildir.

Kardeşlerinin yemin törenini katılamayan ablalar, bizim hak ve özgürlük konusunda neler yaptığımızı çok iyi biliyor. Sırf başındaki örtüden dolayı bu meclis çatısı altında; siyasi parti genel başkanları tarafından had bildirilen kadın siyasetçiler, bu konuda nereye geldiğimizi çok iyi biliyor.”

ÖZEL’E ‘YAŞAM TARZI’ UYARISI: RAKI REKLAMI YAPMAKTAN VAZGEÇ

CHP lideri Özgür Özel’i hedef alan Erdoğan, “Sayın Özel belki bilmiyor olabilir, bir aşağılama ifadesi olarak kullandığı kahvedeki vatandaşlarımız şu hakikati çok iyi bilir, tüm dünyadaki kadına şiddetin en önemli sebeplerinden alkol ve madde bağımlılığıdır. Kadını, çocuğu ve aileyi mahveden, şiddetin en başında alkol geliyor. CHP Genel Başkanı Sayın Özel’e şunu tavsiye ediyorum, kadına yönelik şiddetle ilgili iki eli havada katkı sunmak istiyorsan, önce rakı reklamı yapmaktan vazgeç. Şiddet uygulayanların 3’te biri alkol ve madde bağımlısı.” dedi.

YENİ BARIŞ SÜRECİ TARTIŞMASI: SIRTINI DAĞA YASLAYANLARA YER YOK

Yeni Kürt açılımı tartışmalarına da değinen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dün 6-8 Ekim olaylarının 10. yıl dönümüydü. Kobani bahanesiyle kışkırtılan bu menfur olaylarda 2 emniyet görevlimiz şehit oldu. 35 kişi hayatını kaybetti. 761 insanımızda yaralandı. Olaylar sonucunda çok sayıda ev, iş yeri, okul, kütüphane ve kültür merkezi zarar gördü. İhtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılan canilikleri unutamayız. 6-8 Ekim olaylarında rolü olanlar mahkemelerde hesbaını vermiş, cezaya çarptırılmıştır.

O dönem emperyalistlerin bölgesel planlarına alet olanlar bu olaylarla yüzleşme cesaretlerini hala gösteremedi. 6-8 Ekim olaylarına oy uğruna şaşı bakan dönemin CHP yönetimi henüz nedamet göstermedi.

Şiddete ve teröre asla yer olmadığını herkesin anlaması gerekiyor. Bir elinde silah olarak siyaset yapılmaz. Sırtına dağa yaslayan terör siyasetinde Türkiye Yüzyılı’nda yer yoktur.

Sayın Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı açıklamaları takdirle karşılıyor, 85 milyonun kardeşliği açısından değerli buluyoruz. Beklentimiz, hiçbir ayrım yapmadan meclisteki tüm siyasi partilerin de bu yaklaşımla hareket etmesidir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com