Erdoğan kimler için ‘onları bana bırakın’ dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Murat Kurum'un Karadenizlilerden oy almasının zor olacağı yönündeki eleştirilere "Onları ben temsil ediyorum. Onları bana bırakın" dediği iddia edildi.

  • ü
  • 16 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan-AKP'nin İBB adayı Murat Kurum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na Murat Kurum’u aday gösterme kararını savunurken “Karadeniz’i bana bırakın, onları ben temsil ediyorum” dediği ileri sürüldü.

Erdoğan’ın her fırsatta “aşkım” diye seslendiği kentte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) geri kazanabilmek için çalışmalara başladı. 2019’da CHP’li Ekrem İmamoğlu’na karşı seçimi iki kez kaybeden parti, aday olarak bu sefer ‘kentsel dönüşümdeki tecrübelerini’ gerekçe göstererek eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u çıkardı.

Resmi açıklamanın hemen öncesine kadar Kurum’un Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın gerisinde kaldığı konuşuluyordu. Turan’ın avantajlarından biri olarak ‘Karadenizli olması’ sayılıyordu.

KONYALI OLMASI NASIL ETKİLER?

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın aktardığına göre Kurum’la ilgili alanda karşılaşılan en önemli konu, yeterince tanınmaması, popülaritesinin olmaması, kitleleri etkileme gücünün zayıf kalması olarak belirlendi.

Bunlardan daha önemli bir diğer başlık ise Konyalı olması.

Karadenizli olmanın iş yaptığı İstanbul seçmen profilinde, Konyalı bir adayı anlatma güçlüğü çekiliyor. Hatta bu konu kendisine aktarıldığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Karadeniz’i bana bırakın, onları ben temsil ediyorum” dediği belirtiliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibinin Murat Kurum değil Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağını açıklamıştı. Erdoğan’ın bu yöndeki açıklamaların İmamoğlu’nun değerlendirmelerini doğru çıkardı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com