Erdoğan: İstanbul’un en nadide yerlerini para babalarına peşkeş çekiyorlar

Erdoğan, "Yıllarca bize ders vermeye kalktılar. Şimdi İstanbul'un en nadide yerlerini para babalarına peşkeş çekiyorlar." ifadelerini kullandı.

  • ü
  • 25 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Erdoğan, Katar Emiri Bin Hamad Al Sani ile İstanbul'u helikopterle gezmişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Bitlis’teki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “İstanbul’un en nadide yerlerini para babalarına peşkeş çekiyorlar.” dedi. Vaniköy sırtlarında Adnan Oktar’ın eski kiracısı olduğu ve Rus oligark Boris Borishenko’nun satın aldığı ormanlık arazide kaçak olarak yapıldığı iddia edilen inşaat hakkında konuşan Erdoğan, “Yıllarca bize ders vermeye kalktılar. Şimdi İstanbul’un en nadide yerlerini para babalarına peşkeş çekiyorlar.” ifadelerini kullandı.

İBB SUÇ DUYURUSUNUDA BULUNMUŞTU

16 Ağustos’ta kaçak yapıların yıkıldığını bildiren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı tarafından, inşaat sahasının mühürlendiğini duyurdu. İBB, konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

‘HISIM AKRABA ÇİFTLİĞİNE ÇEVİRDİLER’

Erdoğan’dan ise tepki geldi. Erdoğan, İBB’yi ima ederek “Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalkıp şimdi İstanbul’un çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler.” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com