Erdoğan da umutsuz: Enflasyonu indirmek bugünden yarına olmaz

TÜİK'in açıkladığı son rakamlardan sonra Erdoğan da umutsuz konuştu: "Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak şey değil."

  • ü
  • 06 Mart 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ mitinginde yaptığı konuşmasında enflasyona ilişkin konuştu. “Elbette her şey süt liman demiyoruz.” diyen Erdoğan, “Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak şey değil.” ifadelerini kullandı.

Yerel seçime günler kala Erdoğan, propaganda çalışmaları kapsamında Elazığ’da miting düzenledi. Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Ekonomimiz 6 Şubat’ta yaşadığımız ve Elazığ’ı da etkileyen depremlere, bölgedeki çatışmalara rağmen yüzde 4,5 büyüdü. Milli gelirimiz ilk defa 1 trilyon dolar barajını aşarak 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı. Avrupasından Amerikasına varıncaya kadar enflasyonu dizginlemek için çareler arıyor. Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak şey değil. Nasıl daha önce tek haneli rakamlarda tuttuysak aynısını yine başaracağız. Elbette her şey süt liman demiyoruz.” diye konuştu.

‘ENFLASYONU İNDİRMEK BUGÜNDEN YARINA OLMAZ’

Erdoğan, Kovid salgınını ve ardından Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaşın olumsuz etkileri ekonomide devam ediyor. Avrupasından Amerikasına varıncaya kadar enflasyonu dizginlemek için çareler arıyo” diyerek şunları söyledi:

“Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak şey değil. Türkiye olarak amacımız üretim, istihdam, ihracat boyutuyla ivme kavmı yaşamadan vatandaşımızın aşına, ekmeğine, işine halel getirmeden enflasyonu tekrar tek haneli oranlara düşürmektir. İnşallah biraz daha sabrederek bu hedefe ulaşacağız. Nasıl daha önce tek haneli rakamlarda tuttuysak aynısını yine başaracağız. Elbette her şey süt liman demiyoruz. Çalışanlar ve emeklilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Bütçe imkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz.”

YİNE ‘BÜTÇE’ DEDİ: İMKÂNLARIMIZ GENİŞLEDİKÇE…

Sene başında her bir emeklimize 5 bin lira ödeme yaptık. SSK, Bağ Kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin tüm emeklilerimiz ücretlerinde 2024’ün ilk 6 ayı için yüzde 49,25 zam almış oldu. En düşük aylığı 10 bin liraya çıkardık. İlk kez bizim uyguladığımız emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Sadece bu iyileştirmeler için ilave kaynak 300 milyar lirayı buldu. Bütçe imkanlarımız genişledikçe, devletimizin gelirleri artıkça inşallah çok daha fazlasını yapacağız. Emeklilerimizin şunu bilmesini isterim; biz muhalefet gibi hayal taciri değiliz. Biz sırf oy uğruna milletimize yalan söyleyemeyiz. Boş söz veremeyiz. Şimdiye kadar hep dürüst olduk, hasbi ve harbi davrandık.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Vatandaşımız da gönül diliyle, açık yüreklilikle konuştuk. Elele verecek ve sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Yeter ki aramıza kimseyi sokmayalım. Birliğimizi beraberliğimizi muhafaza edelim. Gerisi Allah’ın izniyle kolaydır.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com