Erbakan’dan erken seçim çıkışı: 2025’te olabilir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "2025 yılı içinde sonbaharda belki bir erken seçimin olup olmaması konusunun tartışılması gereklidir diye düşünüyorum" dedi.

  • ü
  • 01 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “bizim sayemizde seçildin” çıkışıyla ses getiren Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, bu kez 2025 yılı içinde erken seçim olmasının tartışılması gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Dervişoğlu ve Erbakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmenin ardından konuşan Erbakan ekonomik göstergelerin kötüyü gittiğini söyleyerek, “Bizler 2025 yılı içinde bir erken seçim yapılmasını tartışabilmeliyiz, konuşabilmeliyiz. Çünkü 2025 Mayıs’ta yeni ekonomi yönetimi 2 yılını, AK Parti iktidarı ise 23 yılını doldurmuş olacak” dedi.

Babası Necmettin Erbakan’ın “Bir pehlivanın mindere çıkışından durumu belli olur” dediğini söyleyen Erbakan, “‘Bir ekonomi yönetiminin, bir iktidarın ilk 100 gününden ne yapıp yapamayacağı belli olur’ diye ifade ederdi. Haziran 2023 yılı itibarıyla göreve başlamışlar ve 2025 Haziran’ında 2 senesini doldurmuş olacak. O zamana kadar da herhangi bir iyileşme olmazsa ki, göstergeler olmayacağını gösteriyor. Öyleyse 2025 yılı içinde, sonbaharda belki bir erken seçimin olup olmaması konusunun tartışılması gereklidir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com