Erbakan’dan Erdoğan’a: Bir gece ansızın giremezsin, Kürecik üssü İsrail’e haber verir

Erbakan, son günlerde partisini hedef alan Erdoğan'ı eleştirdi: 'Bir gece ansızın İsrail'e giremeyiz' çünkü her şeyden önce bizim kendi topraklarımızdaki Kürecik Radar Üssü, bizim gireceğimizi önceden İsrail'e haber verir.

  • ü
  • 01 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mevcut hükümetin Haziran 2023’te göreve başladığını hatırlatarak, gelecek yıl erken seçim konusunun tartışılması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret eden Erbakan, sözü İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye getirdi.

‘BİR GECE ANSIZIN GİREMEYİZ’

Haniye için Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek cenaze namazına iştirak edeceklerini söyleyen Yeniden Refah lideri, “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Bir gece ansızın Gazze’ye gireriz, İsrail’e de gireriz’ dedi. Ancak kendisine Yeniden Refah Partisi olarak şunu hatırlatmak istiyoruz; ‘Bir gece ansızın İsrail’e giremeyiz’ çünkü her şeyden önce bizim kendi topraklarımızdaki Kürecik Radar Üssü, bizim gireceğimizi önceden İsrail’e haber verir. Bu nedenle bu NATO üyeleri olan İngiltere ve Amerika aracılığıyla bir NATO üssü olan Kürecik Üssü’nden alınan bilgilerin İsrail ile paylaşılması dolayısıyla aslında kendi topraklarımızda İsrail’in bu füze kalkanına ve istihbaratına destek olmuş oluyoruz. Bu vebalden kurtulmamız gerekir, Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması gerektiğini bu gelişmeler sonrasında bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com