Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı, ‘güçlü demokrasi’ çağrısı yaptı

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, 'güçlü demokrasi' vurgusu yaptı, "Bu işin sahibi değil emanetçisi olan bir bilinçle bu işe talibim" dedi.

  • ü
  • 03 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. İmamoğlu’nun “Nitelikli bir 5 yılı yaşatmak en büyük arzumuz. Bu da güçlü bir demokrasi anlayışına denk düşüyor. Bu işin sahibi değil emanetçisi olan bir bilinçle bu işe talibim” dedi.

Yerel seçimlerde yüzde 51 oyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu’nda mazbatasını aldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Benim için çok özel bir an. Bu anı ikinci kez yaşıyoruz. Çok gururluyum. Sorumluluğum farkındayım.” diyerek şunları söyledi.

“İstanbul halkına yakışan bir seçim ortamı oldu. Bana verilen mazbata 16 milyonun mazbatası. Sorumluluğu çok büyük. Bunu derinden hissediyorum.

‘GÜÇLÜ DEMOKRASİ VURGUSU’

Allah mahçup etmesin bu insanlara. Şehrin insanına, gençlerine, çocuklarına, kadınlarına hayata dair nitelikli bir 5 yılı yaşatmak en büyük arzumuz. Bu da güçlü bir demokrasi anlayışına denk düşüyor.

‘BU İŞİN SAHİBİ DEĞİL EMANETÇİSİYİM’

Bu işin sahibi değil emanetçisi olan bir bilinçle bu işe talibim. Baskılara rağmen en büyük destekçim olan eşim, çocuklarım, anne ve babama da yürekten teşekkür ediyorum.

SÖZ VERDİ

Umarım daha uzlaşı içinde bir oramla, birbirine iyi davranan bir siyaset dilini yaşatırız. Siyasette söylenen her cümlenin çocuklarımızın kulaklarına gittiğini hatırlatarak dikkat edilmesi konusunda tavsiyede bulunuyorum. Ben de buna dikkat edeceğime söz veriyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com