Fidan: AB üyeliğimiz kabul edilseydi BRICS arayışında olmazdık

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a küresel ortaklıklar soruldu: Biz sadece BRICS'a değil, ASEAN'a da çok yakın bakıyoruz. Avrupa Birliği ile ekonomik entegrasyonumuz üyelikle taçlansaydı, belki de bu türden bir arayış içerisinde olmayacaktık.

  • ü
  • 20 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

BRICS; Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika, İran, Mısır, Etiyopya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan bir hükümetler arası örgüt ve Batı tarafından sıklıkla Türkiye’nin de üyesi olduğu Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’ne (NATO) karşı kurulmuş bir topluluk olarak görülüyor.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası programına katılan Dışişleri Bakanı Hakan  Fidan, Türkiye’nin BRICS’e katılma teklifi sorulduğunda, “Avrupa Birliği ile bizim ekonomik entegrasyonumuz üyelikle taçlansaydı, şimdi Gümrük Birliği düzeyinde ama onun da üstüne üyelik ile taçlansaydı, belki biz birçok konuda bu türden bir arayış içerisinde olmayacaktık” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’nin AB ile ilişkilerini devam ettirip iyi niyetle bir noktaya götürmeye çalıştığını’ ifade eden Bakan Fidan, Ankara ile Brüksel arasındaki müzakerelerin zamanla durduğunu da sözlerine ekledi.

‘SADECE BRICS İLE DEĞİL ASEAN İLE DE İLGİLENİYORUZ’

Fidan, ​​Türkiye’nin BRICS ve Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) başta olmak üzere küresel ortaklıklar kurmak için aktif olarak çaba gösterdiğini söyledi “Biz sadece BRICS değil, ASEAN’a da çok yakın bakıyoruz. ASEAN ile de çok yakından ilgileniyoruz” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com