Dervişoğlu: Kayyumu neden atıyorsunuz da memleketi karıştırıyorsunuz

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını eleştiren Dervişioğlu, "Sanki bugünler düşünülmüş, planlanan vadede toplumsal bir kargaşaya vesile olacak şekilde beklemişler" dedi.

  • ü
  • 05 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu

Hakkâri Belediyesi’ne kayyım atanmasını eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Dava sonlanmadıysa, bu kayyumu neden atıyorsunuz da memleketi karıştırıyorsunuz?” diye sordu.

Dervişoğlu, “Adalet ve hukuk tesis edilmediğinde, Cumhuriyet düzeni bile isteye bozulduğunda AK Parti’nin ruh ikiziyle icra ettiği oyunlar da asla sona ermez. Kayyum uygulaması tam olarak böyle bir hadisedir. Hakkari Belediye Başkanı seçilen kişi tam 10 yıldır yargılanıyormuş. Hem de terör suçundan. Sanki bugünler düşünülmüş, planlanan vadede toplumsal bir kargaşaya vesile olacak şekilde beklemişler, beklemişler, beklemişler. İdarenin işleri takdir yetkisini aşıyor. ” ifadelerini kullandığı konuşmasında, “Hukuku istismar edenlerle demokrasiyi istismar edenler aynı zihniyettir. Bu anlamda AK Parti ve DEM Parti birbirine en yakın siyasi partilerdir.” dedi.

‘AYIP, UTANÇ VERİCİ…’

İYİ Parti’den istifa eden Antalya Milletvekili Aykut Kaya’nın CHP’ye katılımına tepki gösteren Dervişoğlu, “Bir dalı bırakmadan başka bir dalı tutmak, maymunların hareket stratejisidir” dedi. CHP lideri Özel’in açıklamalarını da hedef alan Dervişoğlu, “Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise, bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir. TBMM’de siyasette yapmak yerine avlanmaya çıktıysanız o başka tabi” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com