Dervişoğlu: İsteyen istediğiyle görüşsün, İYİ Parti tek adamlığa hizmet etmeyecek

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "İsteyen istediğiyle görüşsün, İYİ Parti tek adamlığa hizmet etmeyecek. Ben kurulan senaryolara karşı çıkacağımı ilan ediyorum. Ben bu potada milletin iradesini erittirmeyeceğim” dedi.

  • ü
  • 07 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında yapılan görüşmeye ilişkin olarak, “Sayın Erdoğan, CHP lideri ile de görüşüyor. İsteyen istediği ile görüşsün. İYİ Parti tek adamlığa hizmet etmeyecek. Ben kurulan senaryolara karşı çıkacağımı ilan ediyorum. Ben bu potada milletin iradesini erittirmeyeceğim” dedi.

Dervişoğlu, T24’e yaptığı açıklamada, Akşener’in Erdoğan ile yaptığı görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Akşener’e Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevi teklif edildiği yönündeki iddialarla ilgili olarak, “Bu konularda bilgim yok. Ancak ben, bana teklif edilemeyecek bir şeyin, O’na da kurucu başkanımıza da teklif edilemeyeceğini düşünürüm” yanıtını verdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘BİZE NE YAPACAKLARINI SÖYLEMEDİLER’

İYİ Parti’nin, AKP karşıtlığından ibaret bir parti olmadığını vurgulayan Dervişoğlu, şöyle konuştu:

“Biz İYİ Parti olarak Türkiye’de olup biten sonuçlara, yapılan işlere muhalefet ediyoruz. Çünkü millet bize muhalefet görevi verdi. Biz de bu çerçevede parti politikalarını geliştireceğiz. Benim başında bulunduğum parti de tek adamlığa hizmet etmeyecek. İsteyen istediğiyle görüşebilir ama ben kurulan senaryolara karşı çıkacağımı ilan ediyorum. Ben bu potada milletin iradesini erittirmeyeceğim. İyi partiyi milletin vicdanının merkezi olarak görüyorum. Oturduğum koltuğu da milletin yüklediği sorumluluk olarak kabul ediyorum.”

Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak ise Dervişoğlu, “Bize ne yapacaklarını söylemediler. Ne olup bittiğini, ne getireceklerini bilen yok. Ben de o nedenle ne yapmayacağımızı söyledim. Tek adam rejimini tahkim edecek bir çalışma içinde olmayacağımızı söyledim.”

AKŞENER CEPHESİNDEN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Meral Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekar, konuya ilişklin ilk kez TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’e açıklamalarda bulundu.

aksener34.jpgBeştepe’de yapılan görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi sonrasında gerçekleştiğini aktaran Bekar, Meral Akşener’in İYİ Parti’ye bilgi verme zorunluğu olmadığını belirterek, İYİ Parti yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Bekar, İYİ Parti yönetiminin Meral Akşener’in siyasete dönmesinden korktuğunu iddia ederek, parti içerisinde Akşener’i ihraç etmek için hazırlıklara başlanıldığını aktardı.

BUĞRA KAVUNCUOĞLU’NDAN AKŞENER’E TEPKİ

Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekar’ın açıklamalarına ilk tepki, Meral Akşener’in genel başkanlığı boyunca İYİ Parti’de Akşener’e en yakın isimler arasında yer alan Buğra Kavuncu’dan geldi.

Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kim ne yaparsa yapsın, kim ne söylerse söylesin tek adam rejimine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun kararlılığıyla, tek kişi kalsak da bu mücadele sürecek.” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com