Dervişoğlu- Davutoğlu buluşması: ‘Kimse, kimseyi sermayesi olarak göremez’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu ortak basın açıklaması düzenledi. Dervişoğlu "Can Atalay Meclis'te yemin edip o sıralarda oturmalıdır" derken, Davutoğlu, "Gelecek Partisi, AKP'ye katılacak" şeklindeki iddiaları da yanıtladı: Mitomanilere ayıracak vaktim yok. 

  • ü
  • 13 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkez binasını ziyaret ederek Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. İkili görüşmesin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Dervişoğlu, “Hukusuzlukların üstünü örtmemeliyiz. Bununla mücadele etmeliyiz. Sayın Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na da bu görüşme nedeniyle teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başladı.

‘İSTİFA MESELESİNE GELECEK OLURSAK…’

AKP’ye geçeceği iddia edilen milletvekilleri hakkında da yöneltilen soruyu cevaplayan Dervişoğlu, “İstifa meselesine gelecek olursak, biz de sizin gibi bazı duyumlar alıyoruz. Gidebilirler. İYİ Parti’den birileri gitmiyor, bağımsız milletvekili pozisyonunda olan kişiler gidiyor. Biliyorsunuz biz, partimizden istifa eden kişilere ilişkin olumsuz beyanetlarda hiç bir zaman bulunmadık. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz” dedi.

‘CAN ATALAY MECLİS’TE OLMALIDIR’

Dervişoğlu, Can Atalay’la ilgli de “AYM’nin kararının uygulanmadığı yerde TBMM zor durumdadır. Aymaz bir durum söz konusudur. Can Atalay mecliste yemin edip o sıralarda oturmalıdır. Bu zamana kadar uygulanan yanlış kararlara son verilip hakkın teslim edilmesi gerekiyor” dedi.

DAVUTOĞLU: MİTOMANİLERE AYIRACAK VAKTİM YOK

“Gelecek Partisi, AKP’ye katılacak” iddiasını da yanıtlayan Davutoğlu şöyle dedi: “Mitomani sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişi demek. 1 senedir hala aynı yalan haber. Bunların utanması da yok. Mitomanilere ayıracak vaktim yok. Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle oldu:

‘BİZ AK PARTİ KİTLELERİNDEN UZAK DEĞİLİZ”

“Günlerdir Gelecek Partisi’ni tartışıyorlar. Bizim kafamız hiç karışık olmadı. AK Parti’nin geniş muhafazakar kitlelerinin içinden çıktım. Bugün ise o kitlelerin içerisinde büyük bir tedirginlik görüyorum. Bu tedirginliği anlamak lazım. Milliyetçi muhafazakar kesimin tedirginliklerini de anlıyorum ve bunu kırmak için ne gerekiyorsa yaparım. Peki Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili durum nedir?

Bizim yollarımız belli başlı fikir ayrılıkları nedeniyle ayrıldı. Belli başlı uluslararası konular ile ilgili fikir alış verişi için biz, Cumhurbaşkanı ile de her şeye rağmen görüşürüz. Bu, farklı bir noktaya çekilmemeli. Biz, en nihayetinde AK Parti’nin yönetim kadrosuna sızmış bazı kişilerin yaptıklarına karşı durduk. ‘Davutoğlu’da AK Parti’ye geçecek’ gibi söylemlere de, ‘Ben hayatın ilkeleriyle yaşadım’ demek istiyorum. Yanlış olan bir şeyin yanından dahi geçmem. Biz AK Parti kitlelerinden uzak değiliz. Görüştüğümüz AK PArtililer oldu ve hepsi de diyordu ki ‘Toplumda çok büyük bir huzursuzluk var. AK Parti tabanında çok büyük bir huzursuzluk var…’

Gelecek Partisi çok büyük bedeller ödedi. Bu bedeller ağır bedellerdi. Bize ‘Onlar CHP’den seçildi’ diyenlere de sesleniyorum. Bu söylemler siyasi ahlaksızlıktır. Kimse, kimseyi sermayesi olarak göremez. Altılı masanın itibarını en büyük hassasiyetle Gelecek Partisi korumuştur” dedi.

‘YASAKLARA TÜMÜYLE KARŞIYIM’

Davutoğlu, Can Atalay ve Instagram yasağıyla ilgilli olarak da “Hukuki hiyerarşi yok. Hukuk siyaset üzerinde baskı aracı olarak kullanılmaya başlandı. Hukuk belli kesimin elinde keskin bir kılıç haline gelirse işlemez. Yasaklara tümüyle karşıyım, 1 hafta Instagram kapalı kaldı. İktidarda olmak tahammül gerektirir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com